Υλικά
700 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο, καθαρισμένο από μεμβράνες
1/2 φλ του τσαγιου ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Μαύρο πιπέρι
Ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας νοστιμιά
1 σφηνάκι ούζο
1 φλιτζάνι καφέ ζεστό νερό
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Αλάτι (προαιρετικά, ανάλογα με τη νοστιμιά)
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το συκώτι και το στραγγίζουμε.
Σε αντί κολλητικό τηγάνι προσθέτω το ελαιόλαδο σοταρω τα κομμάτια του συκωτιού ρίχνω το σκόρδο
μαυροπιπερο ρίγανη 1κ.γ.νοστιμια τα γυρίζω πάνω κάτω μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους
Τα σβήνω με ούζο αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ συμπληρώνω ζεστό νερό και τον χυμό μισού λεμονιού.
Σκεπάζω το τηγάνι αφήνω να βράσει σε μέτρια ένταση…8-10’λεπτα μενει με το λαδάκι του είναι έτοιμο
μελωμενο!!το σερβίρω με σαλάτες
Η Συνταγή είναι της κας