Mελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ :

2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
3 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 πατάτες
Για τη σάλτσα
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ξηρό κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 πρέζα ζάχαρη
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 ντομάτες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για γαρνιτούρα
μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Πλένετε καλά και ξεφλουδίζετε τις μελιτζάνες σαν ζέβρα και τις κόβετε σε κύβους. Τις βυθίζετε σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια τις στραγγίζετε, τις ξεπλένετε και τις βάζετε σε καθαρή πετσέτα κουζίνας για να στεγνώσουν.
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις πλένετε με άφθονο νερό. Τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε και αυτά σε κύβους.
Προσπαθήστε να κόψετε όλα τα λαχανικά περίπου το ίδιο μέγεθος. Θα φανεί καλύτερα στα πιάτα.
Κόψτε τις πιπεριές στα δύο και βγάλτε τους σπόρους και αυτή τη φορά κόψτε σε δύο κύβους.
Τηγανίζετε τα λαχανικά σε ζεστό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Πρώτα τις πατάτες, μετά τα κολοκυθάκια,τις μελιτζάνες και τέλος τις πιπεριές ξεχωριστά. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι. Στις πατάτες πασπαλίζετε λίγο αλάτι για να μείνουν τραγανές.

Για τη σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει ημιδιαφανές.
Στη συνέχεια, προσθέστε την ντομάτα μαζί με τον πελτέ. Ρίξτε το πολτοποιημένο σκόρδο.
Προσθέστε το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Μαγειρέψτε περίπου 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Για το σερβίρισμα, βάλτε όλα τα τηγανισμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο δίσκο σερβιρίσματος.
Ανακατέψτε απαλά, προσέχοντας να μη χαλάσει το σχήμα τους.
Ρίξτε όλο το μείγμα τομάτας από πάνω και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό .

ΠΗΓΗ: www.turkishyummies.com

Προηγούμενο άρθροΧοιρινά Μπριζολάκια στο φούρνο
Επόμενο άρθροΧαλβάς με φωλιασμένο Παγωτό