Ενα υπέροχο και υγιεινό πιάτο με μελιτζάνες και πιπεριές

Αυτό το πιάτο με μελιτζάνες και πιπεριές είναι ό,τι πρέπει για όσους θέλουν ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα. Η μελιτζάνα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ οι πιπεριές προσφέρουν βιταμίνη C και βιταμίνη A.

Μου άρεσε ιδιαίτερα:

  • Η τέλεια ισορροπία γεύσεων: Το πιάτο δεν ήταν ούτε πολύ πικάντικο, ούτε πολύ άνοστο.
  • Η υφή: Η μελιτζάνα ήταν μαλακιά και ζουμερή, ενώ οι πιπεριές είχαν ωραία τραγανότητα.
  • Η ποικιλία χρωμάτων: Το πιάτο ήταν πολύ όμορφο χάρη στα ζωηρά χρώματα των λαχανικών.
  • Η ευκολία στην παρασκευή: Η συνταγή ήταν απλή και εύκολη, ιδανική για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα.

Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε:

  • Όσους αναζητούν υγιεινές και γευστικές επιλογές φαγητού.
  • Χορτοφάγους και vegan.
  • Όσους θέλουν να αυξήσουν την κατανάλωση λαχανικών.
  • Όσους αγαπούν τα πιάτα με μελιτζάνα και πιπεριές.

🍽️ Συστατικά🍴

3 μελιτζάνες
2 ντομάτες
2 πιπεριές
Ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια
Μαύρο πιπέρι
2 φακ τριμμενη φρυγανια
1 σκόρδο🧄
300 γρ Τυρί κιτρινο τριμενο 🧀
μαιντανο αποξηραμενο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κόβουμε τη μελιτζάνα μια φορά κάθετα και μετά οριζόντια να φτιάξουμε κομμάτια μελιτζάνες.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα πυρέξ αδειάζουμε μέσα τα κομμάτια μελιτζάνες στη μία άκρη συνεχίζουμε καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια με ένα pillar και τα κόβουμε και αυτά με τον ίδιο τρόπο όπως την μελιτζάνα τα βάζουμε και αυτά στο πυρέξ
Συνεχίζουμε με τις πιπεριές κι αυτή σε κομματάκια την πράσινη και την κόκκινη και τη βάζουμε και αυτή στο πυρέξ

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα τα λαχανικά και αλατίζουμε
Ρίχνουμε το λιωμενο σκόρδο το πιπέρι και τον αποξηραμένο μαϊντανό μεσα στην φρυγανια και στη συνέχεια προσθέτουμε και 2-3 κσ τυρι τριμμενο (κραταμε το υπολοιπο για το τελος) ανακατεύουμε και μένα κουτάλι πασπαλίζουμε με αυτό το μείγμα όλο το φαγητό μας
Στη συνέχεια με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πάλι το φαγητό έτσι ώστε να καλύψει το μείγμα όλα τα λαχανικά Ρίχνουμε από πάνω μπόλικο ελαιόλαδο ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά

Οταν το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας με ένα κουτάλι σε όλο το φαγητό από πάνω και πάνω από τη
σάλτσα απλώνουμε όλο το υπόλοιπο τυρί έτσι ώστε να καλύψουμε σχεδόν τις σάλτσα
Ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτάκι το βγάζουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια με πιπεριές και μελιτζάνες!

Κεφτεδάκια με πιπεριές και μελιτζάνες!

Υλικά

Τα κεφτεδάκια
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελιδα σκόρδο
1 αυγό
4 με 5 κ σ νιφάδες βρώμης
μαϊντανό
δυόσμο αλάτι και πιπέρι
λίγο ξύδι και λάδι!

2 μέτριες μελιτζάνες
πιπεριές

Σάλτσα
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελιδα σκόρδο
1 κιλό ντομάτες φρέσκες τριμμένες (ή συσκευασμένη «ντομάτα στο ρεντέ»)
αλάτι-πιπέρι
1 κγ πελτέ ντομάτας
λάδι

Εκτέλεση

Τα κεφτεδάκια κλασικά μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο ένα μεγάλο κρεμμύδι σκόρδο, αυγό νιφάδες βρώμης μαϊντανό και δυόσμο αλάτι και πιπέρι
λίγο ξύδι και λάδι ! Τα πέρασε λίγο από το τηγάνι

Τηγανισα και λίγο της μελιτζάνες και πιπεριές,έκανα μια σάλτσα με ένα μικρό κρεμμύδι σκόρδο ντομάτα αλάτι πιπέρι λίγο πελτέ ντομάτας λάδι,
την βράζω λίγα λεπτά και βάζω τα λαχανικά και επάνω τα κεφτεδάκια λίγο νερό και τα βράζω δέκα λεπτά με δεκαπέντε να μείνουν με το λάδι του!

Καλή όρεξη σε όλους μας ! 

Η Συνταγή είναι της κας Ασημινα Σταθης Κατρανης

 

Προηγούμενο άρθροΑέρινη Κρέμα Λεμονιού με Άρωμα Κανέλας
Επόμενο άρθροΚαρυδόπιτα: Η αυθεντική συνταγή για ένα ζουμερό και σιροπιαστό γλυκό