Η Πηνελόπη Καπαγερίδου μας προσφέρει μια αυθεντική συνταγή για μυδοπίλαφο, εμπνευσμένη από τις μοναστηριακές κουζίνες. Ας την ετοιμάσουμε!

Υλικά:

500 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
1 κιλό μύδια
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
8 κρεμμυδάκια φρέσκα (ή 1 ξερό κρεμμύδι)
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο (προαιρετικά)
Χυμός από 2 λεμόνια
Άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε καλά τα μύδια και τα στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες και το ρυζι και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη
χωρίς να βάλουμε νερο.
Μετά προσθέτουμε χλιαρό νερό στην κατσαρόλα, ακολουθώντας την αναλογία 1 μέρος ρύζι προς 2,5 μέρη νερό.
Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και μια πρέζα κύμινο για επιπλέον άρωμα.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τα μύδια στην κατσαρόλα. Τα μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
Προσοχή, μην τα μαγειρέψουμε υπερβολικά γιατί σφιγγουν.
Μόλις το ρύζι έχει απορροφήσει όλο το νερό και τα μύδια είναι έτοιμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο ζεστό, πασπαλισμένο με επιπλέον άνηθο.
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για τις νηστίσιμες ημέρες, αλλά και για όσους αγαπούν τα θαλασσινά και τα παραδοσιακά φαγητά.

Μια Κλασική Μοναστηριακή Συνταγή από την Πηνελόπη Καπαγερίδου

Προηγούμενο άρθροΜανιταρόπιτα με σπιτικό χειροποίητο φύλλο!!
Επόμενο άρθροΚωκ ταψιού σπιτικό, αφράτο πεντανόστιμο γλυκό!!!