Mille Feuille

Μόλις δοκιμάσετε αυτό το Mille feuille δεν θα αγοράσετε ποτέ από κατάστημα!
Συνταγή Mille Feuille, είναι το απόλυτο και πιο νόστιμο επιδόρπιο που μπορείτε να έχετε,
συνδυάζοντας κομψότητα και γεύσεις σε στρώσεις τραγανής σφολιάτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής
Αυτό το γαλλικό επιδόρπιο είναι τόσο νόστιμο και τόσο απλό στην παρασκευή του αν κάνετε καλά αυτά τα βήματα,
οπότε αφήστε μας να δούμε τα συστατικά για αυτήν την εκπληκτική νόστιμη απόλαυση.

Υλικά

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής χρειαζόμαστε:
100 γρ τυρί ρικότα
100 γρ τυρί κρέμα
1 μικρή κουταλιά ζάχαρη άχνη
χυμό λεμονιού
15 γρ σιρόπι ζάχαρης

Πρέπει να ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά και να τα τοποθετήσουμε σε ένα σακουλάκι και να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Για τα καραμελωμένα σύκα χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό σφιχτά και φρέσκα Σύκα
100 γρ ζάχαρη
10 ml νερό
20 γρ ζάχαρη άχνη
Λίγες βελόνες δεντρολίβανο

Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το δεντρολίβανο σε ένα τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πήξουν, προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη άχνη και μόλις πήξει η υφή αφαιρούμε και τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η ζάχαρη.

Για το σιρόπι χρειαζόμαστε:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ροδόνερο
4-5 γαρύφαλλα
15 γρ ζάχαρη ή εκχύλισμα βανίλιας
Λίγες σταγόνες φρέσκο ​​χυμό λεμονιού.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε καλά, μετά ρίχνουμε τη βανίλια και το γαρύφαλλο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο το υγρό, μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για το γλάσσο ζάχαρη χρειαζόμαστε:

100 ml σιρόπι
150 γρ ζάχαρη άχνη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο να δέσει και να σφίξει λίγο.

Για τα φύλλα του γλυκού χρειαζόμαστε:
Φύλλα σφολιάτας
Ζάχαρη άχνη

Ανοίγουμε τη σφολιάτα, τρυπάμε με μια καρφίτσα και τυλίγουμε, κόβουμε στο σχήμα και μέγεθος που θέλουμε, τοποθετούμε σε ταψί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, ψήνουμε στους 180-185 βαθμούς για 15 λεπτά και μετά βάζουμε μια πλευρά να κρυώσει. κάτω.
Μόλις ετοιμαστούν όλα τα υλικά, αρχίζουμε να στρώνουμε το Mille Feuille.
Μια στρώση σφολιάτα, μετά κρέμα ζαχαροπλαστικής, τα καραμελωμένα σύκα και επαναλαμβάνουμε για 3 στρώσεις.
Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το γλασσο ζαχαρης και τα καραμελωμένα κομμάτια ζάχαρης.
Και απολαμβάνουμε αυτό το εκθαμβωτικό γλυκό με ικανοποίηση.

Η Συνταγή είναι του Peter Catinis 

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας 😊😊 Τόσο νόστιμα ❤️❤️
Επόμενο άρθροΣταμναγκάθι αγριόχορτο που κάνει καλό στο συκώτι, καρδιά, στομάχι, δέρμα