Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι λαχανικών

Πλούσιο, μελωμένο, και αχνιστό, το μοσχαράκι κοκκινιστό αποτελεί όντως τον βασιλιά των πιάτων με ρύζι λαχανικών. Η ζεστή σάλτσα ντομάτας, αρωματισμένη με μπαχαρικά και μυρωδικά, αγκαλιάζει τα τρυφερά κομμάτια μοσχαριού, δημιουργώντας μια γευστική πανδαισία.

Η νοστιμιά του μοσχαριού κοκκινιστού κρύβεται στην αργή και υπομονετική μαγειρική. Το κρέας σιγοβράζει, λούζεται στη σάλτσα, και απορροφά όλα τα αρώματα, χαρίζοντας ένα αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα.

Εκτός από την αξεπέραστη γεύση του, το μοσχαράκι κοκκινιστό αποτελεί και μια θρεπτική επιλογή. Το μοσχάρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σίδηρο, ενώ τα λαχανικά προσθέτουν φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Η συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό είναι σχετικά απλή και μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας προτιμήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λαχανικά, να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά μπαχαρικά, ή να πειραματιστείτε με τον χρόνο μαγειρέματος.

Σερβίρετε το μοσχαράκι κοκκινιστό με ζεστό ρύζι λαχανικών και απολαύστε ένα πιάτο που θα σας ζεστάνει και θα σας χορτάσει.

Εδώ είναι μερικά tips για να φτιάξετε το τέλειο μοσχαράκι κοκκινιστό:

  • Χρησιμοποιήστε καλή ποιότητα μοσχαριού.
  • Σοτάρετε καλά το κρέας πριν το βάλετε στη σάλτσα.
  • Μην βιαστείτε! Σιγοβράστε το κρέας για να γίνει τρυφερό.
  • Προσθέστε τα λαχανικά προς το τέλος του μαγειρέματος.
  • Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι

Υλικά

2 κιλά μοσχαράκι ελιά με κόκκαλο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε μπαστούνακια
1 πιπερια σε μπαστούνακια
Αλάτι -5 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι κρασί -λιγο σκόνη σκόρδο
1 ξυλάκι κανέλας,2 κύβους λαχανικών δική μου παραγωγής και λίγο λάδι
4 ντομάτες τριμμένες+1κ.σ πελτέ ντομάτας
Για ρύζι 2ποτ ρύζι κίτρινο+1 ποτήρι κατεψυγμένα λαχανικά,2κ.σ βούτυρο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το μοσχάρι και το βάζουμε στην κατσαρόλα και στη συνέχεια βάζουμε στο λαδάκι που έχει μοσχάρι το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο ,και το σοτάρουμε τα βάζουμε και αυτά μαζί με το μοσχάρι και το λαδάκι ,σβήνουμε με το κρασί βάζουμε τα μπαχαρικά μας ,τους κύβους την τριμμένη ντομάτα με τον πελτέ, προσθέτουμε ένα λίτρο νερό και κλείνουμε τη χύτρα για μισή ώρα και μετά το πέρας της μισής ώρας ,ανοίγουμε τη χύτρα ,αφήνουμε να πιει λίγο τη σάλτσα του, για το ρύζι βράζουμε για 5 λεπτά τα λαχανικά και στη συνέχεια βάζουμε νεράκι και όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι και λίγο πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε και τα λαχανικά μέσα με λίγο αλάτι σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο βούτυρο στο ρύζι, σερβίρουμε

Kαλή σας επιτυχία

H Συνταγή είναι της κας Χρυσό Σκουφάκι μέλη Ioanna Koulouri 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μοσχαράκι κοκκινιστό το φούρνο

Μοσχαράκι κοκκινιστό το φούρνο

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κύβους πάχους 7*7εκ.
1 στικ σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα, κομμένα οριζόντια στη μέση και έπειτα κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
5 φύλλα δάφνης
3 κλ. θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. Worcestershire sauce
2 κύβους ζωμό μοσχάρι
1 ltr χλιαρό νερό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140°C στον αέρα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σέλερι, τα καρότα, τη δάφνη, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τον πελτέ ντομάτας, Worcestershire sauce και τους κύβους. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το νερό.

Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα ταψι ή σε γάστρα προσθέτουμε το κρέας, κλείνουμε με αλουμινόχαρτο ή το καπακι της γαστρας και το βάζουμε στο φούρνο για 2 ώρες και 30 λεπτά.
Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι το κρέας να είναι πάρα πολύ μαλακό και η σάλτσα να έχει δέσει.
Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑμαρτωλή απόλαυση: Μπιφτέκια με Σνιτσελ τυλιγμένα σε Μπέικον και Τυρί του τοστ
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι φούρνου με αρνί: Παραδοσιακή συνταγή με κριθαράκι