Μπακλαβαδάκια αμυγδάλου

Τα μπακλαβαδάκια αμυγδάλου είναι ένα παραδοσιακό επιδόρπιο της ελληνικής κουζίνας και ιδιαιτέρως τις γιορτινές μέρες και αποτελούνται από λεπτο φύλλο, αμύγδαλα, ζαχαρη κανέλα και σιρόπι. Είναι πολύ νόστιμα και δημοφιλή σε όλα τα μέρη!

Υλικά

200-250 γρ. αμύγδαλα χωρίς τις φλούδες τους
ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού κοφτές κανέλα τριμμένη
½ κουτ. γλυκού κοφτή γαρίφαλο, τριμμένο
1 1/2 πακέτο φρέσκο βούτυρο γάλακτος,
2 πακέτα φύλλα κρούστας

Σιροπι
3 κουπες ζαχαρη
3 κουπες νερο
κανέλα σε ξύλο
λίγα γαρύφαλλα
1/2 🍋 λεμόνι τον χυμό του

Εκτέλεση

Ξεκινάω, αμύγδαλα καβουρδισμένα ,τα ψήνω στον φούρνο,τα αλέθω όχι πάρα πολύ να είναι χοντροκομμένα, Ρίχνω μέσα ζάχαρη, κανέλα, και γαρίφαλο ,αυτό είναι το μίγμα που ρίχνουμε πάνω στα φύλλα.

Στρώνουμε δύο φύλα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, και ρίχνουμε το μίγμα πάνω λίγο λίγο με την χούφτα μας να πάει παντού, το τυλίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί αφού από κάτω το έχουμε περάσει βούτυρο, κάνουμε και στα υπόλοιπα την ίδια διαδικασία,
όταν γεμίσει το ταψί , αλείφουμε από πάνω με φρέσκο βούτυρο και τον κόβουμε με ένα μαχαίρι στο μέγεθος που θέλουμε.
Το ταψί να είναι μεγάλο κουζίνας . το ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για μια ώρα , ανάλογος τον φούρνο, η πάνω κάτω στους 150 για μιάμιση ώρα..

για το σιρόπι
5 λεπτά βράσιμο ο μπακλαβάς ζεστός το σιρόπι κρύο, το ρίχνουμε σιγά σιγά με μία βαθιά κουτάλα ώσπου να ξεδιψάσει, κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια φρέσκο βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω από τον σιροπιασμένο μπακλαβά.Η μυρωδιά από το φρέσκο βούτυρο σε συνδιασμο με την κανέλα και τα υπόλοιπα υλικά θα σας συναρπάσει!!!!!

Καλή επιτυχία !!!

Η Συνταγή είναι της Άρτεμις Ασκητακη