Μπισκοτάκια γεμιστά με σοκολάτα
Αυτά τα μπισκοτάκια είναι μια αποκάλυψη γεύσης! Η τραγανή υφή του αλευριού φουντουκιού συνδυάζεται τέλεια με την πλούσια γεύση της σοκολάτας, δημιουργώντας ένα μπισκότο που λιώνει στο στόμα.
Τι μου άρεσε:
- Η γεμάτη γεύση φουντουκιού, που έρχεται από το αλεύρι φουντουκιού. Δίνει στα μπισκότα μια μοναδική νοστιμιά που ξεχωρίζει.
- Η ισορροπημένη γλυκύτητα από τη σοκολάτα. Η σοκολάτα δεν είναι υπερβολικά γλυκιά, αφήνοντας τη γεύση του φουντουκιού να πρωταγωνιστεί.
- Η τραγανή υφή. Τα μπισκότα είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό, προσφέροντας μια απολαυστική αίσθηση σε κάθε μπουκιά.
- Η ευκολία στην παρασκευή. Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Συνοψίζοντας, τα μπισκοτάκια με σοκολάτα και αλεύρι φουντουκιού είναι μια εύκολη, γευστική και θρεπτική επιλογή για όλες τις ώρες. Ιδανικά για ένα γρήγορο σνακ, για τον καφέ ή για να τα συνοδεύσετε με ένα ποτήρι γάλα.
Σίγουρα θα τα λατρέψετε!
Υλικά
100 γρ αλεύρι 00,
100 γρ βούτυρο,
100 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι φουντουκιού.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα αλεύρια και τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το κρύο μαλακό βούτυρο (tart butter).
Δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να ενωθούν όλα σε μια μπάλα, κάνουμε πολλές μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στο χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε όπως θέλουμε και τα προσθέτουμε.
(Άλλα γέμισα με Nutella, άλλα λευκή και μαύρη σοκολάτα).
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Πτι Φουρ με σοκολάτα και μαρμελάδα
Τα πτι φουρ, στα γαλλικά petits fours είναι μικρά μπισκότα ή κέικ. Μια εκδοχή λέει πως ο Antoine-Marie Careme, σπουδαίος Γάλλος ζαχαροπλάστης του 19ου αι., τα ονόμασε έτσι επειδή ψήνονταν σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία (à petit four στα Γαλλικά). Για τον Davidson η πιθανότερη εκδοχή είναι πως η ονομασία σημαίνει «μικρά πράγματα από το φούρνο».
Τα μπισκοτάκια ψήνονται πολύ γρήγορα και δεν παίρνουν ιδιαίτερο χρώμα, οπότε μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε στο φούρνο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, παραλείποντας το baking powder από τα υλικά της συνταγής.
Υλικά
450 γρ. βούτυρο αγελάδος
200 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
200 γρ. κορν φλάουρ
1 κουταλιά baking powder
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Τρούφα σοκολάτα
100 γρ. μαρμελάδα μήλου αραιωμένη με ένα κουταλάκι ρούμι ή κονιάκ
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε να ομογενοποιοηθούν. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα ενώ χτυπάμε το μείγμα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κορν φλάουρ, το baking powder, το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να ενωθούν σε μια ζύμη. Η ζύμη παραμένει αρκετά μαλακή
Γυρίζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε μπισκότα 7-8 εκατοστών σε μήκος σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 12 λεπτά
Αφού κρυώσουν απλώνουμ στην πεπλατυσμένη τους επιφάνεια (αυτή που ακουμπούσε στο ταψί) μια καλή ποσότητα μαρμελάδας. Στο μεταξύ έχουμε λιώσει τη σοκολάτα και βουτάμε το μπισκότο από τη μία πλευρά
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπισκότα, βυθίζοντας αν θέλουμε την πλευρά της λιωμένης σοκολάτας και στην τρούφα. Αφήνουμε τη σοκολάτα να σταθεί και φυλάμε σε κουτί που κλείνει καλά.
Καλή Απόλαυση