Μπισκοτάκια βουτύρου
Γεύση:
- Τα μπισκοτάκια βουτύρου είναι κλασικά και πάντα αγαπημένα. Η βουτυρένια γεύση τους είναι πλούσια και ταιριάζει τέλεια με οποιοδήποτε σχέδιο ή γαρνιτούρα.
- Η ζάχαρη προσθέτει μια γλυκιά πινελιά, ενώ η βανίλια δίνει ένα ωραίο άρωμα.
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά για να δώσετε στα μπισκότα σας μια πιο ιδιαίτερη γεύση, όπως ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, κομματάκια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς.
Υφή:
- Τα μπισκοτάκια βουτύρου είναι τραγανά και τρυφερά ταυτόχρονα.
- Η υφή τους εξαρτάται από την ποσότητα του αλευριού που θα χρησιμοποιήσετε.
- Αν θέλετε πιο τραγανά μπισκότα, βάλτε λίγο περισσότερο αλεύρι. Αν θέλετε πιο μαλακά μπισκότα, βάλτε λίγο λιγότερο αλεύρι.
Σχεδια:
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κουπ πατ θέλετε για να δημιουργήσετε όμορφα και πρωτότυπα σχέδια.
- Υπάρχουν άπειρες επιλογές, από κλασικά σχήματα όπως λουλούδια, καρδιές και αστέρια, μέχρι πιο παιχνιδιάρικα σχήματα όπως ζώα, emoji ή ακόμα και τα αρχικά σας.
- Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε διαφορετικά κουπ πατ για να δημιουργήσετε πιο περίτεχνα σχέδια.
Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
5 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες, το μπέικιν και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Με την βοήθεια των κουπάτ κάνουμε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά αναλόγως στο φούρνο.
Καλή σας επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη