Σκαλτσούνια

Υλικά

Ζύμη

500 γρ.ζάχαρη
320 γρ. βούτυρο
5 γρ. αμμωνία
3 αυγά
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)

Γέμιση

500 γρ.μυζήθρα φρέσκια νωπή
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει.
Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε τ αυγά χτυπημένα,τις βανίλιες και σιγά-σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη η οποία είναι μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Στη συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη μικρά στρογγυλά φυλλαράκια στο μέγεθος πού έχει ένα πιατάκι του καφέ.

Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας στη μέση και διπλώνουμε σαν μισοφέγγαρο.
Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να κολλήσουν.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά της γέμισης και η ζύμη μας.
Τ’ αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 30 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΠλιγουροκεφτέδες φούρνου…είναι πεντανόστιμοι
Επόμενο άρθροΜπισκότα με κομματάκια σοκολάτας