Μπισκοτάκια σοκολάτας κρακελέ

Υφή:

  • Το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει σε αυτά τα μπισκοτάκια είναι η τραγανή τους υφή. Η ρωγμή στην επιφάνεια, γνωστή ως “κρακελέ”, δημιουργεί μια αίσθηση αντίστασης στο δάγκωμα, που ακολουθείται από ένα μαλακό και ζουμερό εσωτερικό.

Γεύση:

  • Η πλούσια γεύση σοκολάτας κυριαρχεί, με έντονες νότες κακάο που ισορροπούνται από την γλυκιά ζάχαρη. Η προσθήκη κανέλας ή πορτοκαλιού (προαιρετικά) προσθέτει μια πινελιά ζεστασιάς και φρεσκάδας.

Ευκολία:

  • Η συνταγή για τα μπισκοτάκια κρακελέ είναι αρκετά απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες. Η προετοιμασία είναι εύκολη και γρήγορη, καθιστώντας τα ιδανικά για ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό.

Συνοψίζοντας:

  • Τα μπισκοτάκια σοκολάτας κρακελέ είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα γλυκό με τραγανή υφή, πλούσια γεύση σοκολάτας και ελκυστική εμφάνιση. Η ευκολία στην παρασκευή τους τα καθιστά ιδανικά για κάθε περίσταση.

Υλικά για δύο μερίδες (περίπου 65 κομμάτια)

Αλεύρι – 400 g, μια πρέζα αλάτι
Σκούρο κακάο σε σκόνη – 100 g
Ζάχαρη άχνη – 250-300 g
Αλεσμένα καρύδια – 100 g
Μπέικιν πάουντερ – 20 g
Βούτυρο – 160 γρ
γιαούρτι – 2 κουταλιές της σούπας
Αυγά – 4
Βαν. ζάχαρη – 20 g

Παρασκευή:

Προσθέστε στο κοσκινισμένο αλεύρι κοσκινισμένη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι, τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς,
το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε. Εδώ προσθέτουμε το βούυτρο, και ζυμώνουμε σε ψίχουλα.
Προσθέστε το γιαόυρτι και τα χτυπημένα αυγά σε αυτό το μείγμα και την βανίλια ζάχαρης
Ζυμώνουμε μια μαλακή, κολλώδη ζύμη. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη. Τα τυλίγουμε σε άχνη ζάχαρη (μπορείτε να το κάνετε δύο φορές. Έτσι οι ρωγμές
θα φαίνονται περισσότερο) και τα βάζουμε σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ωστε να υπάρχει μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνετε τα μπισκότα σοκολάτας σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 °C για 15-17 λεπτά.
Μην παραψήσετε τα μπισκότα στο φούρνο, διαφορετικά θα γίνουν στεγνά και σκληρά.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτάκια γεμιστά με σοκολάτα

Υλικά

100 γρ αλεύρι 00,
100 γρ βούτυρο,
100 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι φουντουκιού.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αλεύρια και τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το κρύο μαλακό βούτυρο (tart butter).
Δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να ενωθούν όλα σε μια μπάλα, κάνουμε πολλές μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στο χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε όπως θέλουμε και τα προσθέτουμε.
(Άλλα γέμισα με Nutella, άλλα λευκή και μαύρη σοκολάτα).

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πτι Φουρ με σοκολάτα και μαρμελάδα

Πτι Φουρ με σοκολάτα και μαρμελάδα

Τα πτι φουρ, στα γαλλικά petits fours είναι μικρά μπισκότα ή κέικ. Μια εκδοχή λέει πως ο Antoine-Marie Careme, σπουδαίος Γάλλος ζαχαροπλάστης του 19ου αι., τα ονόμασε έτσι επειδή ψήνονταν σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία (à petit four στα Γαλλικά). Για τον Davidson η πιθανότερη εκδοχή είναι πως η ονομασία σημαίνει «μικρά πράγματα από το φούρνο».
Τα μπισκοτάκια ψήνονται πολύ γρήγορα και δεν παίρνουν ιδιαίτερο χρώμα, οπότε μην ξεγελαστείτε και τα παραψήσετε στο φούρνο. 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, παραλείποντας το baking powder από τα υλικά της συνταγής.

Υλικά

450 γρ. βούτυρο αγελάδος
200 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
200 γρ. κορν φλάουρ
1 κουταλιά baking powder
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
Τρούφα σοκολάτα
100 γρ. μαρμελάδα μήλου αραιωμένη με ένα κουταλάκι ρούμι ή κονιάκ

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο που έχει μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε να ομογενοποιοηθούν. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα ενώ χτυπάμε το μείγμα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κορν φλάουρ, το baking powder, το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να ενωθούν σε μια ζύμη. Η ζύμη παραμένει αρκετά μαλακή
Γυρίζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβουμε μπισκότα 7-8 εκατοστών σε μήκος σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 12 λεπτά
Αφού κρυώσουν απλώνουμ στην πεπλατυσμένη τους επιφάνεια (αυτή που ακουμπούσε στο ταψί) μια καλή ποσότητα μαρμελάδας. Στο μεταξύ έχουμε λιώσει τη σοκολάτα και βουτάμε το μπισκότο από τη μία πλευρά

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπισκότα, βυθίζοντας αν θέλουμε την πλευρά της λιωμένης σοκολάτας και στην τρούφα. Αφήνουμε τη σοκολάτα να σταθεί και φυλάμε σε κουτί που κλείνει καλά.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα μαργαρίτα 🌻
Επόμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας με Κρέμα Μασκαρπόνε και Γκανάς Σοκολάτας