Nηστίσιμα σταφιδόψωμα με ταχίνι

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
3 φακελάκια μαγιά των 7 γραμμαρίων
180 gr ζάχαρη
200 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 έως 2 πορτοκάλια
300 γρ νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
λίγη βανίλια
1 πρέζα αλάτι
3 κουταλιές σούπας ταχίνι
250 γραμμάρια σταφίδες

Εκτέλεση

Για το προζύμι

Αναμυγνείουμε 100gr από τα 300 γραμμάρια νερό 2 κουταλιές της σούπας από τη ζάχαρη τη μαγιά αραιώνουμε και προσθέτουμε
δύο κουταλιές της σούπας από το αλεύρι αφήνουμε ένα δεκάλεπτο να ενεργοποιηθεί η Μάγια

Στο μπολ του μίξερ περάσουν τα 10 λεπτά πρόσθεσα με την μαγια προθέτω το αλεύρι την κανέλα το αλάτι τη ζάχαρη τη βανίλια το υπόλοιπο νερό και το χυμό και χτυπάω να γίνει μία εύπλαστη ζύμη και τέλος προσθέτω το ταχίνι.
Μόλις ενσωματωθούν προσθέτω τις σταφίδες τις οποίες τις έχω πρώτα μουλιάσει για 30 λεπτά τουλάχιστον σε νερό
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει εμένα μου πήρε τέσσερις ώρες ανάλογα τη θερμοκρασία του σπιτιού

Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια των 100 γραμμαρίων περίπου και φτιάχνω το σχήμα ανάλογα την προτίμηση μου.


Πριν τα βάλω στο φούρνο τα αλείφω με λίγο μέλι αραιωμένο σε ένα τρίτο φλιτζάνι νερό και έριξε σουσάμι από πάνω

Αφήνω να ξεκουραστούν για μισή ώρα περίπου και ψήνω στους 160 βαθμούς στον αέρα σε μεσαία σχάρα 20 με 25 λεπτά περίπου

Η Συνταγή είναι της Μαρία Τσαμπούρη

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με καρότο, κολοκυθάκια και ρεβίθια.
Επόμενο άρθροΝόστιμη γερμανική πατατοσαλάτα