Νηστίσιμα ινδοκάρυδα

Αφράτα, γευστικά και μεθυστικά αρωματικά, τα νηστίσιμα ινδοκάρυδα αποτελούν μια ακαταμάχητη επιλογή για όσους επιθυμούν ένα γλυκό χωρίς τύψεις.

Πλούσια σε υγιεινά υλικά, όπως ινδοκάρυδο, χυμό πορτοκαλιού και σιρόπι αγαύης, προσφέρουν μια γευστική εμπειρία γεμάτη θρεπτικά συστατικά.

Ιδανικά για κάθε περίσταση, ταιριάζουν τέλεια για ένα γρήγορο σνακ, ένα γλυκό μετά το φαγητό ή ακόμα και για μια επίσημη δεξίωση.

Εύκολα στην παρασκευή τους, μπορούν να φτιαχτούν από άπειρους μάγειρες, ενώ η ποικιλία στις συνταγές ικανοποιεί κάθε γούστο.

Είτε νηστεύετε, είτε όχι, τα νηστίσιμα ινδοκάρυδα είναι μια απόλαυση που δεν πρέπει να χάσετε!

Σημείωση: Η συνταγή Νηστίσιμα ινδοκάρυδα είναι της φίλης μας Jenny Argiropoulou, μέλους της ομάδας ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ. Πιο κάτω σας την παρουσιάζω όπως ακριβώς την ανέβασε η φίλη μας, την οποία ευχαριστούμε. Μερικά τυλίχτηκαν για κεράσματα.
Εγώ έβαλα 200 γρ σπορέλαιο και 300 γρ πορτοκαλαδα.

Υλικά

400 γρ φαριν απ κόκκινη (δεν θα χρειαστεί όλο το πακέτο)
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 ποτήρι καλαμποκελαιο
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού και 2 μανταρινιων
50 γρ ινδοκαρυδο
50 γρ αλεσμενο καρύδι ή αμύγδαλο
1 πακέτο ινδοκαρυδο 150 γρ για στόλισμα

Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2,5 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την ανθρακούχα πορτοκαλάδα, το καλαμποκελαιο, τα ξύσματα, το ινδοκαρυδο, το καρύδι και έπειτα προσθέτουμε το φαριν απ λίγο λίγο, απλά ανακατεύοντας απαλά. Δεν ζυμώνουμε. Δεν χρειάζεται όλο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Θα περισσέψει λίγο. Αμέσως μόλις, πάρει μορφή η ζύμη, σταματάμε το ανακάτεμα.

Προθερμαινουμε το φούρνο και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια όσο ένα μικρό καρύδι και τα πιέζουμε ελαφρώς. Τα αραδιάζουμε και φροντίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 180-190′ στις αντιστάσεις για 20-25 ‘ μέχρι να ροδίσουν πάνω και κάτω. Θέλουμε να ψηθούν καλά, αλλιώς θα διαλυθούν στο σιροπιασμα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυωσουν μέσα στο ταψί.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να βράσει 6-7′. Όπως είναι καυτό το σιρόπι το αδειάζουμε μέσα στο ταψί και αφήνουμε 2′-3′ να ρουφηξουν το σιρόπι, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές.

Το σιρόπι που θα μείνει μπορείτε να το αποθηκεύσετε για άλλη χρήση στο ψυγείο αφού κρυώσει. Μόλις μαλακώσουν, τα τυλίγετε προσεκτικά στην καρύδα. Αφού κρυωσουν, τα φυλατε σε ταπερ ή τυλιγμένα με μεμβράνη. Το ποτήρι που χρησιμοποίησα είναι ένα κοινό νεροπότηρο 250 ml.

Καλή επιτυχία!!

Η Εκτέλεση είναι της Τανια Θ.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Νηστίσιμα ινδοκαρυδα σιροπιαστα!!

Νηστίσιμα ινδοκαρυδα σιροπιαστα!!

Μου αρέσουν πολύ περισσότερο από τα άλλα χριστουγεννιατικα γλυκά!!! Πεντανοστιμα και πανεύκολα με 5 υλικά!!

Υλικά

400 γρ φαριν απ κόκκινη (δεν θα χρειαστεί όλο το πακέτο)
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 ποτήρι καλαμποκελαιο
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού και 2 μανταρινιων
50 γρ ινδοκαρυδο
50 γρ αλεσμενο καρύδι ή αμύγδαλο
1 πακέτο ινδοκαρυδο 150 γρ για στόλισμα
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2,5 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την ανθρακούχα πορτοκαλάδα, το καλαμποκελαιο, τα ξύσματα, το ινδοκαρυδο, το καρύδι και έπειτα προσθέτουμε το φαριν απ λίγο λίγο, απλά ανακατεύοντας απαλά. Δεν ζυμώνουμε. Δεν χρειάζεται όλο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Θα περισσέψει λίγο. Αμέσως μόλις, πάρει μορφή η ζύμη, σταματάμε το ανακάτεμα. Προθερμαινουμε το φούρνο και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια όσο ένα μικρό καρύδι και τα πιέζουμε ελαφρώς. Τα αραδιάζουμε και φροντίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 180-190′ στις αντιστάσεις για 20-25 ‘ μέχρι να ροδίσουν πάνω και κάτω. Θέλουμε να ψηθούν καλά, αλλιώς θα διαλυθούν στο σιροπιασμα.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυωσουν μέσα στο ταψί. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να βράσει 6-7′. Όπως είναι καυτό το σιρόπι το αδειάζουμε μέσα στο ταψί και αφήνουμε 2′-3′ να ρουφηξουν το σιρόπι, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές. Το σιρόπι που θα μείνει μπορείτε να το αποθηκεύσετε για άλλη χρήση στο ψυγείο αφού κρυώσει. Μόλις μαλακώσουν, τα τυλίγετε προσεκτικά στην καρύδα. Αφού κρυωσουν, τα φυλατε σε ταπερ ή τυλιγμένα με μεμβράνη. Το ποτήρι που χρησιμοποίησα είναι ένα κοινό νεροπότηρο 250 ml.
Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ: Jenny Argyropoulou

Προηγούμενο άρθροΑρνίσια παϊδάκια στο φούρνο με πατάτες
Επόμενο άρθροΗ παστιτσάδα που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου!