Παγωτό Βανίλια με 2 Υλικά

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Αυτό το παγωτό βανίλια με 2 υλικά είναι μια αποκάλυψη! Είναι απίστευτα εύκολο να φτιαχτεί, και έχει μια κρεμώδη, πλούσια γεύση βανίλιας που θα σας ενθουσιάσει.

Είναι ιδανικό για όσους θέλουν ένα γρήγορο και δροσερό επιδόρπιο χωρίς κόπο.

Επιπλέον, μπορείτε να το προσαρμόσετε στις δικές σας προτιμήσεις προσθέτοντας διάφορα εκχυλίσματα, σοκολάτα τριμμένη ή ξηρούς καρπούς.

Είτε το απολαμβάνετε σκέτο είτε το γαρνίρετε με τα αγαπημένα σας toppings, αυτό το παγωτό βανίλια με 2 υλικά σίγουρα θα γίνει το νέο σας αγαπημένο!

Υλικά

200 γρ Βανίλια Υποβρύχιο
500 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
1 Βανίλια (προαιρετικά)

Για Διακόσμηση
1 Συσκευασία Μαντολάτο με αποξεραμένα φρούτα
1 Παστέλι Μαλακό

Εκτέλεση

Ενα πανεύκολο γρήγορα και απλό παγωτό βανίλια με δύο υλικά
Ξεκινάμε βάζοντας τη βανίλια υποβρύχιο σε μεταλλικό μπολ για να τη ζεστάνουμε σε μπεν μαρί, θέλουμε απλά να έρθει σε πολύ ρευστή μορφή όχι να κάψει
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε υγρή μορφή και ανακατέβουμε να ζεσταθούν και να ομογενοποιηθούν αν θέλετε προαιρετικά πάντα πιο έντονη γεύση βανίλιας ρίχνατε και μία βανίλια μαζί αφού ομογενοποιηθούν αποσύρουμε από το μπεν μαρί και το χτυπάμε με το μίξερ 2 λεπτά ίσα-ίσα να ενσωματωθεί Η βανίλια υποβρύχιο με την κρέμα γάλακτος
Βάζουμε το μείγμα σε κανάτα ή μπολ και το αφήνουμε να ωριμάσει ψυγείο τουλάχιστον τέσσερις με πέντε ώρες ή καλύτερα ένα βράδυ

Οταν πλέον έχει κρυώσει και ωριμάσει στο ψυγείο το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή και το αφήνουμε να το παγώσει και να αφρατέψει. Από δω και πέρα η διακόσμηση είναι εντελώς στην κρίση του καθενός εγώ επέλεξα να αναμείξω με το παγωτό μαντολάτο με αποξηραμένα
φρούτα αμύγδαλα και παστέλι
Τα κόβω σε μικρά κομμάτια για να τα προσθέσω το παγωτό μόλις είναι έτοιμο έτοιμο το παγωτό μας αφράτο παγωμένο και πεντανόστιμο σας το εγγυώμαι

Το αδειάζετε σε ταπεράκι πασπαλίζοντάς τα κομμάτια από μαντολάτο παστέλι και αμύγδαλα το παστέλι αν χρησιμοποιήσετε επιλέξτε ένα μαλακό διότι σφίγγει στην κατάψυξη
Μπορείτε αν θέλετε και γλυκό κουταλιού βύσσινο που ταιριάζει καταπληκτικά βάζουμε και συντηρούμε κατάψυξη ένα πεντανόστιμο παγωτά και εύκολο που σίγουρα αξίζει να φτιάξετε

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με σοκολάτα και χωρίς ψησιμο…ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟ
Επόμενο άρθροΔιαφορετικός “Μουσακάς” με σπανάκι και κιμά….δοκιμάστε τον και θα τους ενθουσιάσετε