Πάστα Seranno

Η διάσημη Πάστα Seranno που πήρε το όνομά της από τη Χιλιανή τραγουδίστρια που γοήτευσε τον Γεώργιο Παπανδρέου Το αηδόνι της Χιλής Ροσίτα Σεράνο που μάγευε  με το απίστευτο ταπεραμέντο της και τη χαρακτηριστική της φωνή της.

Υλικά

κρέμα:
1 σαντιγί σε μεταλλικό κουτί
1 ζαχαρούχο γάλα
125 γρ κουβερτούρα μπεν μαρι

Σιρόπι:
2 κουπες ζάχαρη
3 κουπες νερό

2 κ/γ σκόνη κακάο
1 βανίλια
Λίγο κονιάκ
2 πακετα σαβαγιαρ

Εκτέλεση:

Σε σκευος βάζω τα υλικά για το σιρόπι και το βράζω για 4 λεπτά το αφήνω στην άκρη
Λιωνιω την κουβερτούρα σε μπεν μαρι την αφήνω λίγο να κρυώσει
Στο μίξερ χτυπάω την σαντιγί να αφρατεψει, πρόσθεσα το ζαχαρούχο και τέλος την κουβερτούρα
Παίρνω το σκευος που θα στήσω το γλυκό,βρεχω τα σαβαγιαρ στο σιρόπι κάνω μια στρώση βάζω από πανω την μισή κρέμα τα υπόλοιπα σαβαγιαρ και τέλος κρέμα
Από πανω κάνω γραμμές με πηρουνι και βάζω γλυκό του κουταλιού ή σταγονες σοκολάτας

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Olga Sv

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Απλή και γρήγορη ιδέα για κάτι γλυκό :))
Ελπίζω να σας αρέσει και με φουντούκια :))

Πάστα Φουντουκιού

Πάστα Φουντουκιού

Υλικά

για την πουτίγκα
500 ml γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 πουτίγκα βανίλιας

200 γραμμάρια μπισκότων πτι μπερ

200g μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια φουντουκια
και άλλα 60 έως 70 γραμμάρια φουντούκι για να πασπαλίσουν

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, (κραταω λιγο για να διαλυσω
το Ανθος Αραβοσιτου )και το ζεσταίνω.
Στο γάλα που έχω κρατήσει σε ενα μπολ, ρίχνω τη ζάχαρη, το φακελακι Ανθος Αραβοσιτου,
ανακατεύω να διαλυθούν καλά.
Μόλις δω οτι το γάλα αρχίζει να βράζει στην κατσαρόλα, ρίχνω την κρεμά του μπολ και
ανακατεύω συνεχώς να μην κολλήσει σε μέτρια φωτιά, το αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και
να πήξει. Τότε το παίρνω απο την φωτιά και το βάζω στην ακρη και μερικές φόρες το
ανακατεύω να μην πιάσει πέτσα.

Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα και την σοκολάτα και ανακατεύω μέχρι να λιωσει όλη η σοκολάτα.


Στην συνέχεια προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω να ενσωματωθεί πλήρως.
Προσθέτω και το φουντούκι το τριμμένο και ανακατεύω

Σε ένα ταψάκι στην βάση στρώνω τα μπισκότα αφού τα βουτύσω πρώτα στο γάλα. και από πάνω απλώνω το 1/3 της γέμισης


Επαναλαμβάνω το ίδιο για άλλες 2 στρώσεις μπισκότα και τέλος από πάνω τελειώνω με την γέμιση σοκολάτας. Πασπαλίζω με τριμμένο φουντούκι.Βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

Εγγραφείτε στο κανάλι της Συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Λάβα Σοκολάτας
Επόμενο άρθρο🍓Το γλυκό 4 εποχές 🍓