Πασχαλινό Κέικ με σταφίδες
Το Πάσχα έρχεται σύντομα και θα θέλετε να φτιάξετε ένα Πασχαλινό Κέικ με σταφίδες !!!!
Δεν χρειάζεται να ζυμώσετε και φτιάξτε πολύ νόστιμα και ινώδη κεικ αέρινα, γλυκά και όμορφα στο χρώμα! Κρατήστε τη συνταγή και δοκιμάστε
Υλικά
700 γρ αλεύρι
3 κρόκοι (ή 2 αυγά)
320 ml γάλα
30 γρ φρέσκια μαγιά
200 γρ.ζάχαρη
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γρ λάδι
βανιλίνη 1 φακ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Σταφίδες, ζαχαρωτά φρούτα (προαιρετικά)
Το κάνουμε όπως περιγράφω.
Προσθέστε τη μαγιά + 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι στο ζεστό γάλα. Αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (πρέπει να είναι πολύ μαλακό) το χτυπάμε με ένα σύρμα με ζάχαρη, + βανίλια + κρόκους (αυγά) + αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι + το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και τη μάζα βουτύρου και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για έως και 5 λεπτά.
Η ζύμη είναι ρευστή και κολλώδης, έτσι πρέπει να είναι!!
Σκεπάζουμε το μπολ και περιμένουμε να φουσκώσει 1-1,5 ώρα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες (πασπαλισμένες με αλεύρι), αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και ανακατεύουμε τη ζύμη.
Είναι μαλακό και αραιό, αλλά δεν κολλάει στα χέρια. Απλώνουμε σε 4 φορμάκια ή σε μια μεγαλη φόρμα και βάζουμε να φουσκώσουν άλλα 40 λεπτά.
Αλείφουμε την κορυφή με αυγό και ψήνουμε. 170-180 * στην ετοιμότητα
Εύκολο στο μαγείρεμα και πολύ νόστιμο.
Σερβίρετε και απολαύστε το