Σήμερα μαγειρεύουμε την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για Πατάτες ογκρατέν. Υπέροχη συνταγή, λιωμένα τυριά & αύθονη γεύση σε ένα πιάτο. Τέλεια γαρνιτούρα για όλα!
Οι πατάτες ογκρατέν είναι ένα κλασικό πιάτο που αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους. Είναι εύκολο στην παρασκευή, χορταστικό και γευστικό, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του καθενός.
Υλικά
750 γρ πατάτες, αλευρωμένες όταν ψηθούν, χαμηλώνουμε με την κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος 35%
150-250 g τριμμένο τυρί (για cheesecake ή Mozzarella, Parmesan) δεν πρέπει να είναι πολύ λιπαρό
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε ροδέλες πάχους 0.5 εκ.Τις τοποθετούμε ομοιόμορφα σ ένα μικρό πυρέξ.
Σ ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε λιωμένο το σκόρδο.Ανακατεύουμε.
Την ρίχνουμε πάνω απ τις πατάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 35-45 λεπτά.Όταν η κρέμα θ αρχίσει να μειώνεται και οι πατάτες θα έχουν μαλακώσει ρίχνουμε το τυρί.
Τώρα ψήνουμε στο γκριλ στους 200°C για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Με μια κρεμώδη σάλτσα και μια τραγανή κρούστα τυριού, είναι μια απόλυτη απόλαυση!!!!
Δοκιμάστε το!!!
Καλή επιτυχία!!!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή
Συστατικά :
4 φλιτζάνια πατάτες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί, για να πασπαλιστεί από πάνω (κίτρινα τυριά της επιλογή σας)
Κατευθύνσεις :
Σε ένα μικρό ταψί, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι. Αφήστε το να κάτσει για ένα λεπτό.
Προσθέστε το κρύο γάλα, ανακατεύοντας με ένα χτυπητήρι
Αλατίστε και μαγειρέψτε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει και να βράσει ανακατευοντας περιστασιακά
Μειώστε τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα το τυρί
Αλλοιψτε με βούτυρο ένα πυρέξ και τοποθετήστε τις μισές πατάτες σε φέτες στο κάτω μέρος
Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα τυριού πάνω από τις πατάτες
Επαναλάβετε με δεύτερη στρώση πατάτας και τυρί
Σκορπίστε το υπόλοιπο τυρί από πάνω. Ψήστε στους 180 βαθμούς ακάλυπτα για 1 ώρα