Πατατοκροκέτες με τυρί

Υλικά

4 πατάτες
3 ποτήρια νερό (600 ml)
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (20 ml)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (4 g)
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (4 γρ.)
2-3 κ.σ μαϊντανό
τυρί τσένταρ (120 γρ.)
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (60 γρ.)

2 αυγά
φρυγανιά (100 γραμμάρια)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα.Ρίχνουμε το νερό και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά.Αποσύρουμε απ τη φωτιά μόλις μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το λάδι σ΄ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι.Σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.

Πολτοποιούμε τις πατάτες,αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ρίχνουμε το κρεμμύδι,τον μαιντανό,το τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Πλάθουμε μικρά μπαλάκια.

Σ ένα μπολ σπάμε τα αυγά.Περνάμε κάθε μπαλάκι απ το αυγό και μετά απ την φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και απ τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!!!

 

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες με καπνιστό τυρί
Επόμενο άρθροΧορτοτυρόπιτα με σφολιάτα