Η ζύμη Πεϊνιρλί μοιάζει με αυτή για ψωμί, αλλά με την προσθήκη βιτάμ, που της δίνει μια ωραία γεύση και υφή. Ο συνδυασμός κασέρι, ρεγκάτο, μπέικον, ντοματίνια και μανιτάρια είναι πολύ γευστικός. Μπορείτε να βάλετε ό,τι τυρί σας αρέσει, όπως και άλλα υλικά, όπως πιπεριές, κρεμμύδι, ελιές κ.λπ.

Βαθμολογία:

5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Υλικά

Για τη ζύμη

μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας λάδι
3 κουταλιές της σούπας βιτάμ
2 φλιτζάνια γάλα
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

2 φλιτζάνια κασέρι ή ρεγκάτο τριμμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένο
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
λίγα ντοματίνια
μανιτάρια

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αυγό,το λάδι, το βιτάμ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά για 7-8 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα μέτριο ζυμάρι που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια (δεν προσθέτουμε όμως άλλο αλεύρι).
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.
Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι, τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μέχρι να φουσκώσουν.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα ζύμης σε μακρουλό, οβάλ δίσκο, πιέζοντας με τα δάχτυλά μας.
Στο κέντρο κάθε πεϊνιρλί μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης και απλώνουμε ελαφρά χωρίς να φτάσει στις άκρες της ζύμης.

Ανασηκώνουμε ελαφρώς τα πλαϊνά της κάθε ζύμης για να κλείσει σαν βαρκούλα και τσιμπάμε τις δύο άκρες, για να ενωθούν και να εγκλωβιστεί η γέμιση.
Βάζουμε τα πεϊνιρλί στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η ζύμη.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πεινιρλί με κιμά

Πεινιρλί με κιμά

Υλικά

Για τη ζύμη:

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 κουπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουπα ζεστό νερό
11 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
αλεύρι (όσο χρειάζεται)
αλάτι

Για τη γέμιση:
500 γραμμάρια κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας (ή σάλτσα κόκκινης πιπεριάς)
2 μέτριες ντομάτες
αλάτι, κόκκινο και μαύρο πιπέρι – για γεύση
1 αυγό για άλειμμα
λάδι
βούτυρο
κίτρινο τυρί, μοτσαρέλα ή άλλο κατάλληλο τυρί για πασπάλισμα
* η κουπα, σύμφωνα με την οποία αναγράφονται οι ποσότητες των προϊόντων, έχει χωρητικότητα 250 ml.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ,προσθέτουμε το λάδι το γιαούρτι, το ζεστό νερό, μαγιά, ζάχαρη και αλάτι για γεύση.
Χτυπάμε τα πάντα με ένα σύρμα. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρικαι ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Το βάζετε σε ένα μπολ και ασχολείστε με τη γέμιση.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο σε τηγάνι με ζεστό λάδι, προσθέτουμε ένα κομμάτι βούτυρο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και όσο τσιγαρίζεται κόβουμε την πιπεριά σε κύκλους.
Τα βάζουμε στον ημιτελή κιμά και ανακατεύουμε. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον πελτέ ντομάταςς, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά κατά βούληση και ανακατέψτε καλά.Κ αθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε, τις περιχύνουμε με τον κιμά. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει Ανακατεύουμε και σβήνουμε την εστία. Η γέμιση είναι έτοιμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη.
Ανοιξτε το καθένα σε ρολό δίνοντας ένα οβάλ σχήμα. Τοποθετείτε σε ταψί, τον πάτο του οποίου έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος και βάζετε περίπου 1,5 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης, μοιράζοντάς το σε όλο το μήκος.
Τυλίξτε τα ελεύθερα άκρα προς τα μέσα, τσιμπήστε τα πλαϊνά για να κλείσετε τα στενά “βάρκες” που προκύπτουν.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί, και αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Απλώστε αυγό στη ζύμη στην επιφάνεια . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση!

 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές πανσέτες φούρνου: Μια πανδαισία γεύσεων με πατάτες, κρεμμύδια και πιπεριές
Επόμενο άρθροEνεργειακές μπουκιές σοκολάτας είναι ένα υπέροχο υγιεινό σνακ και φυσικά νόστιμο για να σας βοηθήσουν σε μια κουραστική μέρα!