Πίτα με πατάτες καρότο και γιαούρτι

Γεύση:

  • Η πίτα έχει πλούσια και γεμάτη γεύση, με ωραία ισορροπία γλυκών και αλμυρών στοιχείων.
  • Οι πατάτες είναι μαλακές και φουσκωτές, ενώ τα καρότα προσθέτουν μια γλυκιά πινελιά.
  • Το φρέσκο κρεμμυδάκι δίνει μια δροσερή και πικάντικη νότα, ενώ το γιαούρτι προσθέτει μια δόση δροσιάς και οξύτητας.

Υφή:

  • Η πίτα έχει τραγανή κρούστα και μαλακό εσωτερικό.
  • Η γέμιση είναι πηχτή και κρεμώδης.

Εμφάνιση:

  • Η πίτα έχει χρυσαφένιο χρώμα και ωραίο σχήμα.
  • Η γέμιση είναι ομοιόμορφα μοιρασμένη.

Συνολικά:

  • Μια νόστιμη και χορταστική πίτα, ιδανική για μεσημεριανό ή βραδινό.
  • Εύκολη στην προετοιμασία και κατάλληλη για vegetarians.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε την πίτα με μια πράσινη σαλάτα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση μανιτάρια, πιπεριές ή άλλα λαχανικά.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με τυρί κρέμα.

Υλικά

5 πατάτες
2 μεγάλα καρότα
ψιλοκομμένο μαϊντανό
κρεμμυδάκια φρέσκα 
4 αυγά
πιπέρι και αλάτι
1 γιαούρτι 250 γραμμάρια
250 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουπάκι γιαουρτιού γάλα
1/2 κιλο φέτα σε κομματάκια
1& 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Στο χοντρο του τρίφτη τρίβουμε σ ενα μπολ τις πατάτες και τα καρότα προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, κρεμμυδάκια φρέσκα
Μετα χτυπάμε τ αυγά πιπέρι και αλάτι στα χτυπημένα αυγά προσθέτουμε το γιαούρτι, κρέμα γάλακτος ένας κουπάκι γιαουρτιού γάλα φέτα σε κομματάκια και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στην τριμένη πατάτα με το καρότο ανακατεύουμε όλα μαζί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί ρίχνουμε το μείγμα μέσα το απλώνουμε και ρίχνουμε στην επιφάνεια λίγο ελαιόλαδο πρoθρεμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις
και ψήνω την πίτα στους 200 για μία ώρα μέχρι να ροδίσει

Πίτα με πατάτες, καρότο και γιαούρτι

Βαθμολογία: 4/5

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή την πίτα!

Η Συνταγή είναι της κας Αντωνια Κρητικου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατόπιτα σαν πίτσα

Πατατόπιτα σαν πίτσα

Χωρίς αλεύρι! Χωρίς ζύμωμα! Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε 5 λεπτά και ψήστε μια απίστευτα νόστιμη και πρακτική συνταγή. Αν ψάχνετε διαφορετικές και νόστιμες συνταγέςπρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή.
Καλή επιτυχία σε όλους όσους θα το δοκιμάσουν…

Υλικά:

2 πατάτες
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
300 γρ τυρί τσένταρ
300 γρ λουκάνικο

Για να λιπάνετε το δίσκο:
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό του τριφτη.
Στιβουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε σ ενα μπολ μαζί με τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Λιπαίνουμε ένα ταψί με βούτυρο και αδειαζουμε το μείγμα και το στρώνουμε μ ενα κουτάλι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μιση ώρα
Τριβουμε το τυρί στο ψιλό και κόβουμε το λουκάνικο σε φετες.
Βγάζουμε το πυρεξ απο το φούρνο απλώνουμε το τυρί και τα λουκανικα και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά

Ετοιμο

Προηγούμενο άρθροΜαγικό Κέικ Σοκολάτας: Ψήνεται στην Κατσαρόλα, Χωρίς Φούρνο!
Επόμενο άρθροΡιγκατόνι Φούρνου με τυριά και μυρωδικά: Γευστικός πειρασμός που θα σας ξετρελάνει!