Πτι φουρ με σοκολάτα και τρούφα

Υλικά

Κομμάτια: 30
200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κυβάκια (το αφήνουμε εκτός ψυγείου για μερικές ώρες, ώστε να μαλακώσει καλά)
160 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κάψουλες βανιλίνη
2 αυγά
300 γρ. (2 + 1/3 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
50 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη (ή έτοιμη αμυγδαλόσκονη ή αλεύρι αμυγδάλου – είναι το ίδιο πράγμα)
3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ή σμέουρο
150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Tρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη

Εκτέλεση.

Για να φτιάξετε τη ζύμη, βάλτε το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ελαφρύ, και κρεμώδες μείγμα.

Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και την σκονη αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με άνοιγμα σε σχήμα αστεριού.

Στρώνετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί μπισκότα μήκους 4-6 εκατοστών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 11-13 λεπτά.
Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Τοποθετήστε τη μαρμελάδα ανάμεσα στα δύο φύλλα μπισκότων.

Λιώστε την κουβερτούρα και βουτήξτε τα πτι φουρ μέχρι  τη μέση στην κουβερτούρα.
Στη συνέχεια, βουτήξτε αμέσως στην τρούφα να κολλήσει στην σοκολάτα.
Τοποθετήστε τα πτι φουρ σε ένα ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικο χαρτι και αφήστε τη σοκολάτα να σταθεροποιηθεί.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πτι φουρ Βανίλια

Πτι φουρ

Συστατικά:

– 3 φλιτζάνια αλεύρι.
– 250g βούτυρο.
– 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
– 1 αυγό.
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας.
– 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού.

Για διακόσμηση:
– Μαρμελάδα βερίκοκο,
– Ζάχαρη άχνη.

Πως να τα Φτιάξεις:

1- Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να πάρετε μια κρεμώδη υφή.
2- Προσθέστε το αυγό στη ζάχαρη και το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέστε ξύσμα λεμονιού με αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.
3- Ανακατέψτε αργά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Η ζύμη είναι πολύ μαλακή και χρειάζεται χειρισμό με προσοχή.
Εάν η ζύμη είναι ακόμα λίγο κολλώδης, κοσκινίστε σε λίγο επιπλέον αλεύρι.
4- Ανοίξτε την ζύμη σε πάχος περίπου 4 mm, φροντίστε να αλευρώσετε καλά τον πλάστη. Κόψτε «το πάνω & το κατω» για τα πτιφουρ.

5- Τοποθετήστε σε ένα ταψί  χαρτί ψησίματος, Όταν δείτε τα μπισκότα έχουν αρχίσει να μαυρίζουν στο κάτω μέρος αφαιρέστε από το φούρνο μην περιμένετε να ροδίσουν όλα).
6- Αφήστε τα πτι φουρ να κρυώσουν στο ταψί για ένα λεπτό και στη συνέχεια βγάλτε τα σε ένα πιάτο για να τελειώσετε την ψύξη.
7- Όταν κρυώσουν πλήρως, θερμάνετε τη μαρμελάδα μέχρι να βράσει.
8- Τοποθετήστε όλα “τα πάνω” σε ένα δίσκο και πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη.

9- Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια κουτάλι λίγη ποσότητα μαρμελάδας “τα κάτω” και στη συνέχεια τοποθετήστε “τα πάνω” πάνω από τη μαρμελάδα.

10- Αφήστε να στερεωθεί, στη συνέχεια σερβίρετε και μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο χωρίς & ψυγείο.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠοιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το Κέικ στο ταψί από τα παλιά ;
Επόμενο άρθροΓαλατόπιτα με φύλλο κρούστας