Σαλάτα Όλιβερ

Η σαλάτα Όλιβερ είναι μια κλασική ρώσικη σαλάτα που αποτελείται από μια ποικιλία λαχανικών, αυγών και μαγιονέζας. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για γιορτινά τραπέζια, αλλά μπορεί να καταναλωθεί και οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας.

Η αυθεντική συνταγή για τη σαλάτα Όλιβερ περιλαμβάνει πατάτες, καρότα, αγγουράκια τουρσί, αυγά, αρακάς και βραστό λουκάνικο. Τα υλικά κόβονται σε μικρά κυβάκια και ανακατεύονται με μαγιονέζα.

Υλικά:

Βραστό λουκάνικο ή σαλάμι – 400 γρ
Πατάτες – 4 τεμάχια
Καρότα – 2 τεμάχια
Αυγά – 4 τεμάχια
Αλατισμένο (τουρσί) αγγούρια – 4 τεμάχια
Κονσερβοποιημένα πράσινα μπιζέλια – 1 κονσέρβα
Μαγιονέζα – 200-250 g
Πράσινα κρεμμυδάκια – για γεύση
Αλάτι – για γεύση

Βήμα-βήμα συνταγή μαγειρέματος:

Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα
Βράζουμε τα αυγά (10 λεπτά μετά το βράσιμο)
Αφήστε όλα τα βρασμένα προϊόντα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου Σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους μεγέθους αρακά
Όταν κόβετε τα τουρσιά-αγγουρια σε φέτες, πρώτα πιέστε να φυγει το υπερβολικό υγρό από αυτά.
Από τον αρακά, στραγγίστε όλο το υγρό από το βάζο

Ανακατεύουμε τον αρακά και όλα τα στοιχεία σε κύβους (πατάτες, καρότα, ζαμπον, αυγά, αγγούρι)
Κατά κανόνα, δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι (έχει το τουρσί), αλλά αυτό είναι θέμα γούστου
Ριχνουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε τη σαλάτα
Το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να μουλιάσει
Πριν το σερβίρετε, η σαλάτα μπορεί να διακοσμηθεί με μυρωδικά από πάνω.

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοσαλάτα το τέλειο ορεκτικό για τους λάτρεις της μελιτζάνας
Επόμενο άρθροΔύο χρώματα, μια γεύση: Ονειρικός χαλβάς σιμιγδαλένιος