Σαρδέλες  λεμονάτες στο φούρνο

Οι σαρδέλες  λεμονάτες στο φούρνο είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή! Ο συνδυασμός της πλούσιας γεύσης των σαρδελών με τη φρεσκάδα του λεμονιού δημιουργεί ένα εκπληκτικό γευστικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά και μπαχαρικά για να ενισχύσετε τη γεύση, όπως δυόσμο, μαιντανό και πιπέρι. Απολαύστε τις σαρδέλες με λεμόνι στο φούρνο ως ορεκτικό ή κυρίως πιάτο!

Πλεονεκτήματα:

  • Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά: Οι σαρδέλες είναι γεμάτες με ω-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά.
  • Χαμηλές σε θερμίδες: Αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να διατηρήσουν ή να χάσουν βάρος.
  • Εύκολη και γρήγορη συνταγή: Μπορείτε να ετοιμάσετε το πιάτο σε λιγότερο από 30 λεπτά.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά, όπως λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά, για να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό γευστικό προφίλ.

Συνοψίζοντας, οι σαρδέλες λεμονάτες στο φούρνο αποτελούν ένα εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και γευστικό γεύμα που ταιριάζει σε κάθε περίσταση.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά:

1 κιλό σαρδέλες
5 σκελίδες σκόρδο
60 γρ. μαϊντανό
4 κ.σ. λάδι
1 κουταλιά τσαγιού ξερή ρίγανη
1 λεμόνι [χυμός]
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C και καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σαρδέλες.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι μέσα στις σαρδέλες και τις τοποθετούμε δίπλα-δίπλα σε πυρίμαχο ταψί.
Βάζουμε το μισό μαϊντανό σε μικρό μπολ μαζί με το σκόρδο, το λάδι, το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι,
τη ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε πάνω στα ψάρια, βάζοντας και λίγο σκόρδο ανάμεσα στις σαρδέλες
και μία φέτα ντομάτα.
Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 40 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και ψημένα στο φούρνο
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια στο φούρνο: Αφράτα και ζουμερά, με σπιτική σάλτσα ντομάτας