Σοκολατένιο κέικ

Το σοκολατένιο κέικ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους γλυκούς πειρασμούς. Η πλούσια σοκολάτα αποτελεί ένα απόλυτο νόστιμο γλυκό για τους λάτρεις της. Η αφράτη υφή και η εντυπωσιακή εμφάνισή του το καθιστούν ιδανικό για ειδικές περιστάσεις ή απλά για να χαρείτε μια γλυκή απόλαυση.

Υλικά

5 αυγά
270 γραμμάρια ζάχαρη
8 γρ βανίλια
200 γρ Βιτάμ
220 γραμμάρια γάλα
45 γραμμάρια κακάο
30 γρ μπέικιν
αλάτι
250 γραμμάρια αλεύρι

για το γλάσσο
300 γραμμάρια γάλα
60 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια ηλιέλαιο
30 γραμμάρια κακάο
100gr σοκολάτα

Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε 2 φόρμες μακρόστενες. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ελαφρώς τη φόρμα ώστε να είναι έτοιμη να υποδεχτεί το μείγμα του κέικ.
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά του γλυκού σε ένα μπoλ και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια σχετικά βαθιά λεκάνη βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, χτυπάμε καλά με το μίξερ και όταν αφρατέψει αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και λίγο από το μείγμα του αλευριού κάθε φορά που ρίχνουμε ένα αυγό.
Τέλος ριχνουμε λίγο -λίγο το γάλα και το υπόλοιπο μείγμα αλευριού –κακάο.
Χτυπάμε λίγο ακόμα να ενωθούν τα υλικά μας και είμαστε έτοιμοι. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα που έχουμε προετοιμάσει και ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς.

Βγάζουμε απο το φουρνο αφηνουμε λιγο να κρυωσει κάνουμε τρυπες και γλασαρουμε να πάει το γλασσο μεσα στο κεικ

Καλη απόλαυση

Η Συνταγή είναι του Giwtis Arnaoutis

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σοκολατένιο κεικ με κρέμα

Σοκολατένιο κεικ με κρέμα

Υλικά

!!! 1 κουπα = 200 ml
Για το κεικ:
1 κουπα ζάχαρη (200 γρ.)
½ κουπα λάδι
1 κεσεδακι γιαούρτι (400 γρ.)
1 κουτ διττανθρακική σόδα
3 κ.σ. κακάο
2 κουπες αλεύρι (240 γρ.)
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:
½ κουπα ζάχαρη (100 γρ.)
1 κουπα νερό

Για την κρέμα:
125 γρ βούτυρο αγελάδος
1 κρόκος αυγού
1 κουπα ζάχαρη άχνη (130 γρ.)
¼ κουπας χλιαρό φρέσκο ​​γάλα (50 ml)

Εκτέλεση:

1 Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ.
2 Προσθέστε το γιαούρτι που ανακατέψατε με τη σόδα και αφήστε το να πάρει φουσκάλες για 1-2 λεπτά.
3 Προσθέστε το κοσκινισμένο κακάο. Χτυπήστε για λίγο.
4 Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι που ανακατέψατε με το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε ξανά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5 Θα πρέπει να πάρετε ένα παχύρρευστο μείγμα για κέικ.
6 Αδειάζετε σε ταψί διαμέτρου 26 εκ. περίπου, το οποίο έχετε καλύψει προηγουμένως με χαρτί ψησίματος.
7 Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30-40 λεπτά, ελέγχοντας περιοδικά με μια οδοντογλυφίδα ή ξύλινο σουβλάκι.

8 Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Μπορείτε να λιώσετε τη ζάχαρη στο νερό σε μια κατσαρόλα στο μάτι της
κουζίνας ή σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.
Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε την αρχή “ζεστό-κρύο”: Βρέξτε το ζεστό κέικ με κρύο σιρόπι ή το κρύο κέικ με χλιαρό σιρόπι!
Εσείς αποφασίζετε τι είναι πιο βολικό για εσάς.

Για να ετοιμάσετε την κρέμα, βάζετε τη ζάχαρη άχνη και τον κρόκο του αυγού σε ένα μπολ.
9 Χτυπάμε ελαφρά με το μίξερ.
10 Προσθέστε το πολύ μαλακό βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα.
Στη συνέχεια, ανακατεύοντας, προσθέτουμε σταδιακά (κουταλιά κουταλιά) το ελαφρώς ζεστό φρέσκο ​​γάλα μέχρι να
απορροφηθεί και να έχουμε μια ελαφριά και αφράτη κρέμα.
11 Σερβίρουμε το κέικ διακοσμώντας το με την κρέμα από πάνω.
Αν θέλετε μπορείτε να το διακοσμήσετε πασπαλίζοντάς το ελαφρά με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.

Καλή Απόλαυση! 🙂

Η Συνταγή είναι της Anna Karshovska

Site: annieandjeff.com

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς – Κανταΐφι 2 υπέροχες γεύσεις σε ένα γλυκό !!!😋😋
Επόμενο άρθροΠέννες στο φούρνο με μπέικον και μοτσαρέλα 🌿🍅🧀🥓🍲🌿