Σοκολατένιο Κέικ/ΜΠΡΑΟΥΝΙ

Σήμερα ετοιμάζουμε ένα τέλειο Σοκολατένιο Κέικ/ΜΠΡΑΟΥΝΙ όχι πολύ γλυκό, εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία, ζουμερό, κρεμώδη και πολύ νόστιμο.

Υλικά:

(ταψάκι 30*20 cm ή αν είναι στρογγυλο διάμετρος 26-27 cm)

200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
200 γρ. μαύρη σοκολάτα 50-60%
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
8 γρ. ζάχαρη βανίλιας
1/4 κουτ.γλ αλάτι
120 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση

Ο φούρνος θερμαίνεται στους 180°. Έχω ενα ταψάκι παραλληλόγραμμο, μέγεθος 30 επί 20 εκ., μπορείτε να πάρετε ένα στρογγυλό με διάμετρο 26-27 εκ., πρέπει να το καλύψετε με λαδόκολλα.
Ριξτε το βούτυρο στην σοκολάτα να το μεταφέρετε στη φωτιά σε ελάχιστη θερμοκρασία, με συνεχή ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν τελείως η σοκολάτα και το βούτυρο.
Μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα και το βούτυρο ξεχωριστά στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά να ανακατέψετε.
Έτσι πρέπει να έχετε ένα υγρό, ομοιογενές μείγμα. Αφήνετε την άκρη

Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη και την βανίλια με το μίξερ για 2-3 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, ίσα ίσα να γίνει ελαφρύ και λίγο αφράτο
το μείγμα, μπορείτε να το χτυπήσετε και να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό σύρμα.
Μετά μπορούμε να ρίξουμε το μείγμα της σοκολάτας που πρέπει να έχει κρυώσει ρίχνουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα μίξερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα ατο μείγμα αλλά πρώτα σβήνουμε το μίξερ για να μην σκορπίσει το αλεύρι σε όλη την κουζίνα και μετά το ξανά αναβουμε και ανακατεύουμε
για λίγο

Ο σκοπός είναι ότι η ζύμη να είναι ομοιογενής, αρκετά ρευστή σοκολατένια και λεία. Αδείαζουμε το μείγμα στο ταψάκι και το ισιώνουμε.
Μετά το μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° ψήνουμε τα κέικ για 25-30 λεπτά. Τσεκάρουμε το κέντρο του κέικ με οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρό
Επίσης, μην παραψήσετε τη ζύμη στο φούρνο έτσι ώστε τα κέικ να μην μετατραπεί σε πίτα, αλλά να παραμείνει ζουμερό και κρεμώδες στη γεύση.
Αφαιρέστε από τη φόρμα και κόψτε σε μερίδες.

Ο χρόνος ψησίματος και η θερμοκρασία εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά του φούρνου.

Προηγούμενο άρθροΠίτες με πατάτες και τυρί σε τηγάνι
Επόμενο άρθροΒίγκαν μπιφτεκάκια με πατάτες φούρνου