Σοκολατοπιτα με καραμελωμένα φουντούκια 

Υλικά

Καραμελωμένα φουντούκια
Ένα ποτήρι ζάχαρη
Ένα ποτήρι χοντροσπασπενα φουντούκια

Για το κέικ

4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
150 γρ λάδι
320 γρ γάλα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ και ενα σοδα
2 βανίλιες
50 γρ κακάο
400 γρ αλεύρι

Σιρόπι
150 γρ ζάχαρη
300 γρ γάλα
50 γρ κακάο

Γλασο
120 γρ γάλα
220 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βάζω τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να λιώσει ρίχνω τα φουντούκια και ανακατεύω συνεχώς.
Τα ρίχνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνω να κρυώσουν και σφίξει η καραμέλα. Τα σπάζω σε πολυ μικρά κομμάτια.

για το κεικ
Χτυπώ στο μίξερ τα 4 πρώτα υλικά και μετά βάζω και τα υπόλοιπα.
Τέλος ανακατευω με ενα κουτάλι τα καραμελωμένα φουντούκια. Βάζω το μείγμα σε ενα ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στους 180 για 30 λεπτά.
Το αφήνω λίγο να κρυώσει.

για το σιροπι
Τα ζεσταίνω όλα σε ενα κατσαρολάκι και περιχύνω το σιρόπι στο κεικ.το αφήνω να τραβήξει το σιρόπι

Για το γλασσο

Φτιάχνουμε γλάσο σοκολάτας ψιλοκόβοντας την κουβερτούρα ριχνουμε το γάλα και λιωνουε στο φουρνο μικροκυματων και διακοσμούμε την σοκολατόπιτα

Η Συνταγή είναι της κας Καίτη Παναγιώτου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λαχταριστή Σοκολατόπιτα

Λαχταριστή Σοκολατόπιτα

Υλικά

5 Αυγα
1 Ποτήρι ηλιελαιο
1/2 ποτήρι γάλα
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι γ ο χ εγω χρησιμοποιώ αλευρι ΜΑΝΝΑ
1/2ποτηρι κακάο
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια

Σιρόπι
3 ποτηρια ζάχαρη
3 ποτηρια νερο

Γλάσο
2 κουβερτουρες των 125 γραμ.
1 φλυτζανακι του καφέ γάλα χλιαρό

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το ηλιελαιο. Στην συνέχεια προσθετουμε ένα ένα τ αυγα και μετά το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατεψει το μπεικιν και την βανίλια.
Τέλος το γάλα και το κακάο.

Ετοιμαζουμε το σιρόπι, βραζοντας την ζάχαρη με το νερό για 8 εως 10 λεπτά,και το αφήνουμε να κρυώσει. Βουτυρωνουμε μια φόρμα Ν 32 και βάζουμε μέσα το μειγμα.
Ψηνουμε σε προθερνασμενο φούρνο στους 180 βαθμους C για 30 λεπτά.

Λιωνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και προσθετουμε σ αυτην το γάλα.
Όταν ψηθεί η σοκολατοπιτα, την βγάζουμε από τον φούρνο και την περιμένουμε με το κρύο σιρόπι.

Στην συνέχεια απλώνουμε ομοιομορφα το ΓΛΑΣΟ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!

Photo Maria Gavriilidou

 

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικα Μπισκότα με μέλι
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μπύρα στην κατσαρόλα