Μια πανδαισία γεύσεων και υγιεινής! Ο σολομός στο τηγάνι , πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα, ψήνεται τέλεια στο τηγάνι, αποκτώντας μια τραγανή κρούστα εξωτερικά και παραμένοντας ζουμερός και μαλακός στο εσωτερικό. Η σαλάτα λάχανο, με την δροσερή και τραγανή υφή της, προσθέτει μια τέλεια αντίθεση στον σολομό, ενώ η γλυκιά και ξινή vinaigrette δένει υπέροχα με τα υπόλοιπα υλικά.
Υλικά για 2 μερίδες:
2 φιλέτα σολομού (περίπου 170 γρ. το καθένα)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Για τη σαλάτα λάχανο:
1/4 μικρό λάχανο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση:
Σολομός:
Ξεπλύνετε τα φιλέτα σολομού και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τα φιλέτα σολομού στο τηγάνι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Αφήστε τα φιλέτα σολομού στο τηγάνι για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σαλάτα λάχανο:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το λάχανο, το καρότο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
Σερβίρετε τα φιλέτα σολομού με τη σαλάτα λάχανο.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας στο σολομό, όπως πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη ή ρίγανη.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάχανο με άλλα πράσινα λαχανικά, όπως σπανάκι, kale ή romaine.
Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα λάχανο άλλα υλικά, όπως αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι ή καρύδια.
Καλή όρεξη!