Σουφλέ λαχανικών με κιμά

Υλικά

300 γρ κιμά
400 γρ μπεικον
1.3/4 κούπα αρακά
1 μεγάλο κρεμυδι κομμένο φέτες
2 καροτα κομμένα σε ρόδες
1.1/2 κούπα σέλινο κοτσάνια
2/3 κούπας καλαμποκι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κέρατο
3/4 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουτί ντομάτα κομματάκια
Σκόρδο σκόνη
5 αυγα
1 κούπα γάλα
2 κουπες τυρί μοτσαρέλα και παρμεζάνα
500 γρ πάστα

Εκτέλεση

Ετοίμασα όλα τα λαχανικά.
Άναψα τον φουρνο 180C.
Έβαλα το νερό να βράση.
Σε μία πλασωτε κατσαρόλα έβαλα λίγο λάδι τον κιμά, αφού ψήθηκε λίγο έβαλα το μπέικον’.
Μετά το καροτο, κρεμυδι, πιπεριά.
Μετά τον αρακά, αραβόσιτο, σέλινο.
Μετά το κρασί, ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη, (μισό κουτί από την ντομάτα ) νερό και το άφησα να βράση ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Έριξα τα μακαρόνια στο νερό να βράσουν θέλουν 9 λεπτά, εγώ τα βγάζω στα 6 λεπτά γιατί βράζουν με τα λαχανικά !
Τα έβγαλα με τρυπητη κουτάλα , έβαλα και λίγο νερό από τς μακαρόνια έβαλα τα τυριά κράτησα λίγο για επάνω.
Χτύπησα τα αυγα μετά το γάλα τα χτύπησα καλά και το έριξα επάνω. Έβαλα το τυρί και έψησα για 30 λεπτά σκεπασμένο και άλλα 10 ξεσκέπαστο !
Έγινε πολύ νόστιμο!! Το δείπνο είναι έτοιμο σε λίγα λεπτά.

Η Συνταγή είναι από Effie’s αγαπημένες συνταγές

Προηγούμενο άρθροΔεν έχω φάει ποτέ τόσο νόστιμα ζυμαρικά με μανιτάρια και μπέικον.
Επόμενο άρθροΛυχναράκια με τυρί πασπαλισμένα με γλυκιά επικάλυψη