Μπριζόλα με μανιτάρια πιπεριές και πατάτες

Συνταγή για μπριζόλα με μανιτάρια σοταρισμένα με κόκκινες πιπεριές και μαριναρισμένα σε λευκή κρεμώδη σάλτσα, σερβιρισμένα μαζί με φέτες πατάτας, τραγανές και
απαλές μαγειρεμένες σε λάδι και βούτυρο λιωμένες σε σκόρδο και δεντρολίβανο.
Αυτή η συνταγή για μπριζόλα, είναι ζουμερή και απαλή, μαγειρεμένη σε μέτριο ροδαλό χρώμα, τρυφερή και νόστιμη και μπορεί να παρασκευαστεί σε λιγότερο από 1/2 ώρα.

Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

Για τις πατάτες:
1/2 κιλό πατάτες με τη φλούδα, καθαρισμένες και βρασμένες (τα 3/4 ψημένες)
30 ml ελαιόλαδο
30 γρ βούτυρο ελιάς
1 κουταλιά από τα ακόλουθα: πάπρικα γλυκιά, καπνιστή πάπρικα, μουστάρδα σε σκόνη, αλάτι
1 θρυμματισμένη σκελίδα σκόρδο
δεντρολίβανου (φρέσκο)

Για τα μανιτάρια:
1/4 κιλό μανιτάρια πλευρώτους καθαρισμένα και έτοιμα
1/4 κιλό κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
200 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ βούτυρο
30 ml ελαιόλαδο

Για τη μπριζόλα:
1/4 κιλό μπριζόλα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Αλατοπίπερο
30 ml ελαιόλαδο
30 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο το σκόρδο και το δεντρολίβανο και τις πατάτες φέτες και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, 3 λεπτά από κάθε πλευρά
μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο και μετά αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το λάδι μετά ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για αρκετά λεπτά, μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και σκεπάζουμε και
μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα φρέσκια, κρατάμε σε χαμηλή φωτιά για ένα λεπτό, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, το βούτυρο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο και ζεσταίνουμε, τοποθετούμε την μπριζόλα μας και σε μέτρια προς
δυνατή φωτιά ψήνουμε κάθε πλευρά για ένα λεπτό, μετά αφαιρούμε και τοποθετούμε σε μια ξύλινη σανίδα, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια κόβουμε και πιάνουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε και απολαμβάνουμε αυτή τη λαχταριστή συνταγή.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή αυτή είναι του Peter Catinis

Προηγούμενο άρθροTουρλού Τουρλού…υπέροχο με ελιές Καλαμών και φέτα
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα χωρίς φύλλο