Κέρατα

Υλικά:

Αλεύρι – 360 γρ.
Λιωμένη Μαργαρίνη ή βούτυρο – 150 γρ.
κρέμα γάλακτος – 200 γρ.
Ζάχαρη βανίλιας – 10 γρ.
Μπέικιν πάουντερ – 5 γρ.

Γέμιση:
Μαρμελάδα δαμάσκηνο, καρυδόψιχα.

Ο προθερμασμένος φούρνος πριν τα ψήσουμε.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ζάχαρη βανίλιας και το baking powder και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάκατος τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ξανά έως ότου πάρουμε ένα μείγμα με υφή ζύμης και ξεκινάμε και ζυμώνουμε με το χέρι.
Στη συνέχεια βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας συνεχίζουμε το λίγο το ζύμωμα ακόμα έως ότου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και να είναι μπισκοτένια.
Την τυλίγουμε σε μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Οταν περάσει αυτός ο χρόνος την ξανά βγάζουμε πάλι στον πάγκο και τη χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη κάθε μέρος το πλάθουμε σε ένα μπαλάκι και αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε το πρώτο μπαλάκι και με ένα πλάστη το ανοίγουμε σε ένα φίλο περίπου 35 με 40 εκατοστά διάμετρο χαράζουμε το φύλλο σε σταυρό και κάθε τέταρτο το χωρίζουμε σε Τρία κομμάτια τρίγωνα.
Σε κάθε τριγβνο κομμάτι βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού στην φαρδιά πλευρά, ισως και λιγότερο μαρμελάδα και τυλίγουμε σαν κρουασανάκια κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπα φύλλα.
Βάζουμε όλα τα κέρατα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά όπως είναι ζεστά τα περνάμε μέσα από ένα μπολ που έχουμε ζάχαρη άχνη και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και είναι έτοιμα.
Εάν θέλουμε κοσκινίζουμε ζάχαρη και από πάνω

Καλή όρεξη..❤️

Η Συνταγή είναι της Lidia Moraru

Προηγούμενο άρθροΚρέμα για κέικ με 3 μόνο υλικά…όταν θέλετε να ετοιμάσετε ένα νόστιμο γλυκό
Επόμενο άρθροΓαλλικά Τόστ…ότι πιο ωραίο είχα δοκιμάσει στην Γαλλία