Tούρτα Mοκα!!! ❣

Yλικά

γιά τό παντεσπανι🌹
5 αυγα
125 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλευρι (φαριναπ)
55γρ. κακαο
2 βανίλιες
1κουταλάκι μπεικιν παουντερ.

Σιρόπι❣
200γρ ζάχαρη / 200γρ νερο
1 βανιλια
1 κ.γ καφε

Κρέμα-Σαντιγι ❣
2 κρέμες γαλακτος((600ml συνολικα))
4 κουταλιές μεγ. κακαο
2 κουταλιές μεγ καφέ (νες καφε)
1 ζαχαρουχο
2 κουταλιές άχνη / 2 βανίλιες

γλασο σοκολατας
1 κουβερτούρα 200γρ
κρέμα γάλακτος 2οοml
1κ.σ μελι

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Χτυπαμε την κρεμα μαζι με το κακαο τον καφε την αχνη και τις βανίλιες και μολις πηξει ριχνουμε το ζαχαρουχο!!

Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 170″
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη γιά 10 λεπτά περίπου..να γίνουν αφράτα προσθέτουμε τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι
με το μπεικιν ((όχι στο μίξερ)) με ενα μεγάλο κουτάλι ανακατεύουμε προσεκτικά να μην φύγει ο αέρας!!
Βάζουμε το μίγμα σε σπαστη φόρμα και ψήνουμε για 30’λεπτα!! Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στην μέση
Εγω εκοψα σε τρεις δίσκους.. Σιροπιαζουμε το παντεσπάνι με κρύο σιρόπι βάζουμε κρέμα-σαντιγι και επαναλαμβάνω..
Σιροπιαζουμε την υπόλοιπη κρέμα-σαντιγι!
Βάζουμε στο ψυγείο..φταχνουμε το γλασο..περιμένουμε να κρυώσει και βάζουμε επανω στην τούρτα..
Διακοσμουμε την τούρτα εριξα λιγο τρουφα και στην συνέχεια με ροζετες η οτι αλλο θέλουμε !!
Εγινε πεντανόστιμη!! 🌹((είναι καλύτερα να την φτιάξουμε μια μερα πριν!! ))🌹

H Συνταγή είναι της Georgia Chatzimanoli-Grimwood

Προηγούμενο άρθροΛένε ότι τίποτα δεν είναι καλύτερο από το φρέσκο σπιτικό ψωμί!🍞🍞🍞🍞
Επόμενο άρθροΦόρμα πορτοκάλι