Τα κουλουράκια λαδιού είναι ένα αγαπημένο, παραδοσιακό κουλουράκι που ταιριάζει τέλεια με τον καφέ ή το τσάι.
Η τραγανή τους υφή και η πλούσια γεύση τα κάνουν ανάρπαστα σε κάθε περίσταση.
Αυτή η συνταγή είναι μια κλασική εκδοχή, που συνδυάζει απλά υλικά και δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:

1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 κιλό, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λιγότερο)

Εκτέλεση:

Σε μπολάκι κοσκινίζω το αλεύρι μου και ρίχνω το μπέικιν
Σε μια λεκανη βαζω το λαδι,την ζαχαρη,τις βανιλιες,την κανελα,το γαρυφαλλο και τ ανακατευω με το σύρμα, ριχνω το χυμο πορτοκαλιου με την σόδα και στην συνέχεια το αλεύρι με το μπεικιν,να παρω μια ζύμη εύπλαστη.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε όποιο σχήμα επιθυμούμε.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι της κας Constantina AthanasopoulouΤα Σπιτομαγειρέματα!

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτες στριφτές με φέτα και γιαούρτι
Επόμενο άρθροTούρτα ταψιού με μπισκότο