Αυτή η συνταγή είναι ακόμα πιο νόστιμη από τις κλασικές τηγανητές πατάτες. Δείτε λοιπόν πώς να το ετοιμάσετε σε σύντομο χρονικό

✅Υλικά:

5 πατάτες (περίπου 700 γραμμάρια)
Φρέσκος μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Πάπρικα αλεσμένη
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Ηλιέλαιο

Σάλτσα αγγουριού

1 αγγουράκι
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Φρέσκος μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι

✅Προετοιμασία

Πρώτα από όλα, βάζετε πέντε πατάτες σε μία κατσαρολα, τις σκεπάζετε με νερό και τις βράζετε για 15 λεπτά.
Έπειτα, αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν εντελώς, τις τρίβουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε αυτό το σημείο ετοιμάζετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον προσθέτετε στο μπολ μαζί με το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την πάπρικα, δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, σχηματίζουμε μπαστουνάκια με αυτό το μείγμα

και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές σε ένα τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο.

Φτιάχνοντας σάλτσα αγγουριού

Ξεφλουδίστε και τρίψτε το αγγούρι σε ένα μπολ. Στύψτε καλα σε πετσετα το υπερβολικό νερό για να μην γίνει πολύ νερουλή η σάλτσα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι στο τριμμένο αγγούρι. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
Καθαρίζουμε και λιωνουμε τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο μείγμα του αγγουριού.
Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα εάν χρειάζεται.
Αφήστε τη σάλτσα αγγουριού να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τη σερβίρετε.
Αυτό θα επιτρέψει στις γεύσεις να αναμειχθούν.
Οι πικάντικες πατάτες σας είναι έτοιμες να τις απολαύσετε με αυτή την ιδιαίτερη σάλτσα.

Καλή όρεξη ❤️