Αλμυρές τηγανίτες με αφράτη ζύμη 🤤
Αυτές οι αλμυρές τηγανίτες με αφράτη ζύμη είναι ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει! Η ζύμη είναι τόσο απαλή και αφράτη, ενώ η γέμιση προσθέτει μια γευστική πινελιά που θα σας κάνει να θέλετε όλο και περισσότερες.
Τι μου άρεσε:
- Η ζύμη ήταν απίστευτα αφράτη και ελαφριά, σαν να λιώνει στο στόμα.
- Η γέμιση ήταν πλούσια και γευστική, με τα τυριά και τα λαχανικά να ταιριάζουν τέλεια.
- Η τηγανίτα ήταν τραγανή εξωτερικά και ζουμερή στο εσωτερικό.
- Η συνταγή ήταν εύκολη και γρήγορη, ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα ή σνακ.
Προτάσεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση ό,τι υλικά σας αρέσουν, όπως μανιτάρια, πιπεριές, ή ακόμα και κιμά.
- Μπορείτε να σερβίρετε τις τηγανίτες με σάλτσα ντομάτας, τζατζίκι, ή ακόμα και με μέλι.
- Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τις τηγανίτες αντί να τις τηγανίσετε.
Συνολικά:
Αυτές οι αλμυρές τηγανίτες με αφράτη ζύμη είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γευστικό και χορταστικό γεύμα. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ενώ τα υλικά είναι απλά και οικονομικά. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τις δοκιμάσετε!
Βαθμολογία: 5/5
Υλικά
450 g αλεύρι γ.ο.χ
8 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
220 ml χλιαρό νερό περίπου
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο.
300 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Διαλύετε τη μαγιά στο νερό, προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύετε, στη συνέχεια προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι
και το λάδι και ζυμώνετε σε μια λεία ζύμη. Αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα, χωρίζετε σε 8 ίσα μέρη και πλάθετε 8 τηγανίτες
ανοίγοντας τη ζύμη με τις παλάμες των δαχτύλων σας, χρησιμοποιώντας το αλεύρι για να σας βοηθήσει, και τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, Εγώ τις τρώω έτσι ή συνοδευόμενες από αλλαντικά και σαλάμι,
τυρί ή ακόμα και μαρμελάδα,Nutella, μέλι κάνετε όπως σας αρέσει