Τηγανίτες καλαμποκιού με φέτα

Υλικά:

Καλαμποκάλευρο 1 κουπα/ποτήρι χωρητικότητας 200 ml /Επειδή δεν μου έφτανε το κορν φλάουρ πρόσθεσα 2 κουταλιές της σούπας λευκό αλεύρι/
αυγά 2 τεμ.
μπέικιν πάουντερ 1 φακ.
τυρί φέτα 100 γρ
τυρί κιτρινι τριμμένο
κύμινο για πασπάλισμα / βάζω μαύρο κύμινο /
λάδι 50 ml
βουτυρο 30 γρ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, μαζί με 50 ml λάδι και μια πρέζα μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε θρυμματισμένο τυρί και καλαμποκάλευρο.
Ανακατεύουμε όλα καλά με ένα πιρούνι.
Το ταψί στρώνεται με χαρτί ψησίματος, το μείγμα χωρίζεται σε τρία μέρη και μοιράζεται στο χαρτί.
Πάνω από κάθε ρολό βάζουμε κομμάτια βουτύρου, τριμμένο κιτρινο τυρί και σπόρους μαύρου κύμινου ή άλλου είδους.
Οι πιτες ψήνονται στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Καλή σας Ορεξη!

Η Συνταγή είναι από το mytasted.blogspot.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψωμί με φέτα στο φούρνο

….χωρίς ζύμωμα είναι ένα απλό αλλά νόστιμο συνοδευτικό, ιδανικό για σούπες και λαδερά.
Το εξωτερικό είναι με χρυσαφένια κρούστα ενώ το εσωτερικό έχει την απόλυτη τέλεια πυκνότητα – ούτε πολύ αέρινο ούτε πολύ βαρύ. Ελπίζω να το απολαύσετε!

Συστατικά:

3/4 φλιτζανιού γάλα χλιαρό -180 ml
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη -12 γρ
1 κουταλιά της σούπας μαγιά -8 γρ
1 αυγό
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο -360 γρ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο – 45 ml
5 gr αλάτι – 1 κουτ

Γέμιση: 2 φλιτζάνια τυρί 450-500 g (τυρί που προτιμάτε).

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε στην άκρη για 7 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μόλις εμφανιστεί ένα αφρισμένο σύννεφο πάνω από το υγρό, η μαγιά είναι ενεργή.
2. Προσθέστε αυγό, λάδι, αλεύρι και αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν. Μην προσπαθήσετε να το ζυμώσετε με τα χέρια σας, γιατί είναι πολύ κολλώδες για να το χειριστείτε.
3. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει για 1-2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.


4. Ανακατεύουμε το τυρί και σχηματίζουμε μια μπάλα τυριού και το αφήνουμε στην άκρη.
5. Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας και αλευρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τη ζύμη σε δίσκο (25 εκ. Τοποθετούμε την μπάλα τυριού στο κέντρο της πεπλατυσμένης ζύμης και τυλίγουμε τη ζύμη γύρω από το τυρί (πουγκι).
6. Ανοίξτε τη ζύμη (το πουγκί) σε κύκλο (30 cm).
7. Το μεταφέρουμε στο ταψί. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να φουσκώσει για 60 λεπτά.
Αλείφουμε με ένα αυγό.
8. Ψήνετε στην κεντρική σχάρα για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C.

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠώς να ψήσεις παϊδάκια σαν επαγγελματίας: Ο απόλυτος οδηγός για τσικνοπέμπτη.
Επόμενο άρθροΓεμιστά Ρολάκια Κοτόπουλου