Τηγανόπιτες

Μόλις διάβασα για τις Τηγανόπιτες Αφρός και ενθουσιάστηκα! Η ιδέα να φτιάχνω τόσο γρήγορα και εύκολα αφράτες και νόστιμες τηγανίτες, είτε για πρωινό είτε για βραδινό, είναι απλά υπέροχη!

Φαντάζομαι ήδη το ζεστό, χρυσαφένιο χρώμα τους, το αφράτο ζυμάρι τους που λιώνει στο στόμα, και τις άπειρες επιλογές για γέμιση. Τυρί, μέλι, σοκολάτα, μαρμελάδα… οι επιλογές είναι ατελείωτες!

Είμαι σίγουρος/η ότι αυτές οι τηγανίτες θα γίνουν αγαπημένο μου σνακ, τόσο για μένα όσο και για την οικογένειά μου.

Υλικά🐣

1 αυγό ,
1/2 κούπα γάλα ,
1 κεσεδάκι γιαούρτι,
φακελάκι μπεικιν παουντερ,
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι,
3 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις η και φαρίνα,

Εκτέλεση🐇

Χτυπάμε λίγο το αυγό μόνο του
ανακατεύουμε μετά όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας αλλά και να μην είναι και πολύ σκληρή !!
Ανοίγουμε ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό ούτε και πολύ χονδρό Κόβουμε με κουπ-πατ και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι αραβοσιτέλαιο και σε βαθύ κατσαρολάκι!!Είναι πεντανόστιμες, κρατάνε μέχρι και τρείς ημέρες σκεπασμένες και είναι μαλακές…!!!
Της τρώμε όπως θέλουμε είτε με ζάχαρη και κανελα οπως παλιά,είτε με μέλη, είτε με κασέρι και τυρί όπως θέλει ο κάθε ένας!!

Καλή επιτυχία!!🐞🐣🐇🐓

Μερικές επιπλέον ιδέες:

  • Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά στο ζυμάρι, όπως κανέλα, βανίλια ή ξύσμα λεμονιού, για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
  • Αντί για τηγάνισμα, μπορείτε να ψήσετε τις τηγανίτες σε φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά.
  • Μπορείτε να φτιάξετε τις τηγανίτες σε μικρότερα μέγεθος και να τις σερβίρετε με σως σοκολάτας ή φρούτων.

Η Συνταγή είναι της κας Βάσω Κρητικου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Φτιάξτε της και θα ενθουσιαστείτε!!!

Υλικά για 3 τηγανόπιτες:

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρίσεις
300 ml νερό το μισό νερό βραστό το άλλο μισό σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κ,γλ, αλάτι
1 φλιτζάνι μυζήθρα τριμμένη η φέτα
Ελαιόλαδο για ανάμεσα στα φύλλα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι  προσθέτουμε το μισό ζεστό νερό ζεματάμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, προσθέτουμε και το άλλο μισό,  το υπόλοιπο νερό και όλο μαζί ανακατεύοντας ζυμώνουμε 2 λεπτά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη 10 λεπτά να απλώσει.

Ξαναζυμώνουμε για να γίνει η ζύμη εύπλαστη.

Λαδώνουμε λίγο το μπολ και τη ζύμη,

Αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο, όσο μεγάλο μπορούμε, το λαδώνουμε πασπαλίζουμε με το τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.

Κλίνουμε τις άκρες και χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπαστούνια.

Τοποθετούμε όρθια τα μπαστούνια.
Πατάμε με το χέρι μας το κάθε μπαστούνι, τα αφήνουμε σκεπασμένα 10 λεπτά να ξεκουραστούν.

Ανοίγουμε με τον πλάστη όσο ένα πιάτο φαγητού.

Λαδώνουμε το τηγάνι με ελάχιστο λάδι και ψήνουμε τις τηγανόπιτες σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένες με καπάκι.

Γυρίζουμε συχνά τις τηγανόπιτες μην μας αρπάξουν…
Τρώγονται ζεστές με μέλι…αλλά και κρύες είναι πεντανόστιμες!!!
Καλή όρεξη!!!

Ευχαριστούμε τα Ζουζουνομαγειρέματα
Προηγούμενο άρθροΤο γλυκό της “τεμπέλας”
Επόμενο άρθροΕίστε έτοιμοι για το πιο νόστιμο σνίτσελ καλαμαριού που έχετε δοκιμάσει ποτέ;