Τυρόψωμα

Αφράτη ζύμη, τυρί φέτα, και αξεπέραστη γεύση! Το τυρόψωμα με ζύμη που λιώνει στο στόμα αποτελεί ένα αξεπέραστο εδεσμα, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν αυτό το τυρόψωμα ξεχωριστό:

  • Ζύμη: Η ζύμη του τυροψώματος είναι αφράτη, μαλακιά, και αγκαλιάζει τρυφερά το τυρί. Φτιάχνεται με αγνά υλικά, όπως αλεύρι, μαγιά, γάλα, και ελαιόλαδο, και έχει ελαφριά, βουτυρένια γεύση.
  • Τυρί: Το τυρί που χρησιμοποιείται είναι συνήθως φέτα, αλλά μπορείτε να επιλέξετε και άλλα είδη, όπως κεφαλοτύρι, γραβιέρα, ή ακόμα και μίγμα τυριών. Η ποσότητα του τυριού είναι γενναιόδωρη, προσφέροντας πλούσια γεύση και αξεπέραστη νοστιμιά.
  • Γεύση: Η γεύση του τυροψωμου είναι πλούσια, τυρένια, και ισορροπημένα αλμυρή. Η ζύμη αγκαλιάζει το τυρί και δημιουργεί μια αξεπέραστη αρμονία γεύσεων και υφών..

Είτε το απολαμβάνετε ζεστό, είτε κρύο, το τυρόψωμα με ζύμη που λιώνει στο στόμα αποτελεί μια ασυναγώνιστη επιλογή:

  • Για πρωινό: Ξεκινήστε την ημέρα σας με ενέργεια και γεύση!
  • Για δεκατιανό: Ιδανικό για ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ.
  • Για μεσημεριανό: Συνοδεύστε το με μια δροσερή σαλάτα για ένα ελαφρύ γεύμα.
  • Για βραδινό: Απολαύστε το ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο.
  • Για κέρασμα: Ξεπεράστε τους καλεσμένους σας με ένα πεντανόστιμο και εύκολο τυρόψωμα.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε τυρόψωμα με ζύμη που λιώνει στο στόμα. Είναι μια γευστική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Υλικα:

1 αυγό,
1 κ.γ. ζάχαρη,
1 κ.γ. αλάτι,
50ml λάδι,
250g γάλα ανακατεμένο με 1 κ.γ. σόδα,
1 κ.γ. μπεικιν,
500g αλεύρι.

300g θρυμματισμένο τυρί μέτα

Εκτέλεση

Ζυμωνω τα υλικά της ζυμης
Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, την έλαβα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Το άλειψα με βούτυρο, έβαλα τριμμένο τυρί
και πασπάλισα με ριγανη ή ότι άλλο μυρωδικο θέλετε.
Την τύλιξα και την έκοψα σε ίσα μέρη.
Πίεσα κάθε ρολό με το χέρι μου από πάνω.
Στη συνέχεια τα έβαλα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Τα άφησα να ξεκουραστούν για 15mins.
Τα αλείφω με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζω με ριγανη και βάζω από πάνω ένα κομμάτι βούτυρο.
Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Βγήκαν μοναδικά νόστιμα

Να έχετε μια υπέροχη μέρα, να είστε καλά

ΠΗΓΗ: Цветана Йончева-Иванова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροψωμάκια

Τυροψωμάκια

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 γρ αλεύρι
300 ml χλιαρό νερό,
7 γρ ξερή μαγιά
2 κ.σ λάδι
1 κ.γ. ξύδι
100gr τριμμένο τυρί φέτα.

Για επάλλειψη
1 αυγό,
3 κουταλιές της σούπας λάδι,
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.

Εκτέλεση

Βάζω το αλάτι, ζάχαρη στο αλεύρι και τα ανακατεύω όλα.
Σε χλιαρό νερό, διαλύω ξερή μαγιά και προσθέτω λάδι και ξύδι.
Ρίχνω τη μαγιά και τα άλλα υγρά στο αλεύρι και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει πηχτή κολλώδης ζύμη.

Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Έπειτα, άλειψα άφθονο με λάδι δύο μικρά ταψάκια με διάμετρο περίπου 20 εκ. και με λαδωμένα χέρια, χωρίς να ζυμώσω άλλο, έκοψα μπαλάκια από τη ζύμη σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα τακτοποίησα στα ταψιά αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξυ τους.

Στο κενό ανάμεσα στις μπάλες πασπάλισα τριμμένο τυρί. Και από πάνω έριξα μια κρέμα από αυγό, λάδι, αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας
κορν φλάουρ. Το έβαλα σε κρύο φούρνο και το άναψα στους 200 βαθμούς.
Έψησα μέχρι να γίνουν και ήθελα να πάρει ωραίο χρώμα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠαστίτσιο με λίγη μπεσαμελ !!
Επόμενο άρθροΠοιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα τόσο δελεαστικό γλυκό;