Τούρτα μους σοκολάτας

Μια Τούρτα μους σοκολάτας που ήθελα να φτιάξω εδώ και χρόνια! Μια τούρτα με μους σοκολάτας που θα εντυπωσιάσει σε όποια περίσταση και αν τη φτιάξεις.

Συστατικά

φόρμα (28 εκ.)

4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεύρι
50 γρ κακάο σε σκόνη
100 γρ ηλιέλαιο
1 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για να μουλιάσει το παντεσπανι:
Νερό και Νουτέλα

κρέμα μους:
160 g σοκολάτα γάλακτος
190 g σοκολάτα κουβερτουρα (40%)
750 ml κρέμα γάλακτος
2 γεμάτες κουταλιές Nutella

Γκαναζ:
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια σοκολάτας
μερικά φουντούκια για πασπάλισμα

Παρασκευή

Στην κουζινομηχανή προσθέτουμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Σε μια λαδόκολλα κοσκινίζουμε το αλεύρι , το κακάο και το μπέικεν πάουντερ.
Αφού χτυπηθούν καλά τα αυγά με την ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο.
Έπειτα ρίχνουμε και τα στερεά υλικά (αλεύρι ,κακάο ,μπέικεν)και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό. Αλευροβουτυρώνουμε μια αποσπώμενη φόρμα 28 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 170 c.

για την μους

Όσο ψήναμε το παντεσπανι φτιάχναμε την κρέμα μους. Ζεσταίνουμε 400 ml κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα να λιώσει όλη η σοκολάτα,
μετά προσθέτουμε τη νουτέλα και την αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη κρέμα κρεμα γάλακτος και την προσθέτουμε στην κρυωμένη κρέμα σοκολατας λίγη
λίγο και ανακατεύουμε από κάτω μέχρι από πάνω για να γίνει αφρώδης η κρέμα.

Για τη γκανάζ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και την αφήνουμε να δέσει λίγο.
Καλύτερα να γίνει πρώτα η γκανάζ ώστε να πιεστεί καλά για να απλωθεί.

Για να βρέξω τα παντεσπανια, έβρασα περίπου 200μλ νερό και πρόσθεσα δύο κουταλιές νουτέλα και μούλιασα τα παντεσπανια με αυτό.

Κόβουμε το παντεσπανι που έχει κρυώσει να πάρεις δύο μερη, το βάζουμε σε μια πιατέλα, το βάζουμε γύρω-γύρω ένα δαχτυλίδι, το μουλιάζουμε λίγο, καλύπτουμε το
παντεσπανι με λίγη γκαναζ και πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια και πάνω από τη μισή κρέμα μους και μετά το δεύτερο παντεσπανι, και επαναλαμβάνουμε το ίδιο.
Την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφιξουν όλα και μετά διακοσμούμε όπως θέλουμε.

Σερβίρισμα
Για διακόσμηση έβαλα 100 γρ σοκολάτα και 3 κουταλιές λάδι και περιέχυσα πάνω από το κέικ.

Πηγή: coolinarika

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Napoleon

Τούρτα Napoleon

Υλικά

κέικ:
▪3 φλιτζάνια αλεύρι
▪250 ml βραστό κρύο νερό
▪200 γρ μαργαρίνη
▪1 άρθ. l ξύδι
▪1 αυγό

Εκτέλεση

Ριξτε το κοσκινισμένο αλεύρι σε μια επιφάνεια εργασίας.
▫ πάνω από το αλεύρι, τριβουμε μαργαρίνη στο χοντρό του τρίφτη
▫ τρίψτε προσεκτικά
▫ Ανακατέψτε το αυγό με το ξύδι
▫ Κάνουμε μια λακούβα στο μείγμα αλευριού και μαργαρίνης και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το νερό, το αυγό και το ξύδι
▫ Ανακατεύουμε απαλά και ζυμώνουμε τη ζύμη
▫ χωρίζουμε τη ζύμη σε 10-11 μέρη
▫ βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα
▫ Ανοιξτε κάθε ζύμη με τον τρόπο που θέλετε να πάρετε το κέικ (ορθογώνιο, τετράγωνο, στρογγυλό)
▫ ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5-7 λεπτά, προσέχουμε την ετοιμότητα (η ζύμη πρέπει να είναι σε ωραίο χρώμα)

κρέμα:

▪1 λίτρο γάλα
▪3 αυγά
▪1 ποτήρι ζάχαρη
▪3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
▪1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
▪1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
▪200 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

▫ Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη
▫ Αναμέιξτε με το γάλα
▫ Βάζουμε στην φωτιά αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς (συνιστάται να βρασει σε κατσαρόλα με επικάλυψη τεφλόν)
▫ Αραιώστε το κορν φαλουερ με λίγο γάλα
▫ Ρίξτε σταδιακά το αραιωμένο κορν φλαουερ στο μείγμα αυγού-γάλακτος
▫ Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει, η μάζα πρέπει να πήξει
▫ Προσθέστε λιωμένο βούτυρο και ζαχαρουχο γάλα στη ζεστή μάζα
▫ χτυπάμε, βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο

Αλείψτε τις ψημένες ζύμες με κρέμα, και αφήστε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα στο ψυγείο
Διακοσμίστε με τριμμένους ξηρους καρπούς και τριμμένη σοκολάτα ή ότι αλλο σας αρέσει

Svetlana Shtoda

Προηγούμενο άρθροΣπετσοφαϊ με λουκάνικο χωριάτικο και πιπεριές
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι νουα λεμονάτο κατσαρόλας