Τορτελινια αλα κρεμ

Τα τορτελίνια αλά κρεμ είναι ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο ζυμαρικών, ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή τους, και μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Για να δώσετε στα τορτελίνια αλά κρεμ μια πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον υλικά, όπως μανιτάρια, μπέικον, ή λουκάνικο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη τυριού, όπως παρμεζάνα, γραβιέρα, ή τσένταρ.

Αυτό που κάνει τα Τορτελίνια αλά κρεμ τόσο ξεχωριστά:

  • Η σάλτσα: Πλούσια, κρεμώδης, γεμάτη τυρένια νοστιμιά. Φτιάχνεται με κρέμα γάλακτος, τυρί (ή τυριά) της αρεσκείας σας, και καρυκεύματα που απογειώνουν τη γεύση.
  • Τα τορτελίνια: Ζουμερά, μαλακά, και με τέλεια υφή. Μπορείτε να επιλέξετε τορτελίνια με τυρί, με γαλοπούλα, ή σκέτα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά για να δημιουργήσετε το δικό σας, μοναδικό πιάτο. Μανιτάρια, μπέικον, ζαμπόν, μπρόκολο, ή ό,τι άλλο σας αρέσει!
  • Η απλότητα: Το πιάτο είναι εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.

Τι περιμένετε; Φτιάξτε τα Τορτελίνια αλά κρεμ σήμερα και απολαύστε ένα γευστικό όνειρο!

Υλικά

2 πακετα τορτελινια με τυρι
1/4 μπεικον
10 φετες ζαμπον,
2 κρεμες γαλακτος,
500γρμ τυρια πιτσας .

Εκτέλεση

Βραζω τα τορτελινια τα σουρωνω ,ριχνω λιγο απο τα τυρια στο ταψι.
Εχω ανακατεψει τα τορτελινια με κοματακια το μπεικον και το ζαμπον και τα μισα τυρια,λιγο πιπερακι
και τα βαζω στο ταψι,επανω τα υπολοιπα τυρια και τελος τις κρεμες.

Ψηνω στους 180 με αερα

Η Συνταγή είναι της τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Tορτελίνια με καπνιστό μπέικον και σάλτσα Καρμπονάρα

τορτελίνια με καπνιστό μπέικον και σάλτσα Καρμπονάρα

Υλικά

Tορτελίνια – 600 g γεμιστά 

για την Σάλτσα
1 κεφάλι κρεμμύδι
200 g μπέικον ή ζαμπον
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρόκους αυγών
250 ml κρέμα γάλακτος 
100 ml λάδι 
30-40 γρ. τυρί Grana Padano ή Parmigiano Reggiano (για τη σάλτσα) και επιπλέον για το σερβίρισμα
αποξηραμένο μαϊντανό
αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Βάζουμε τα τορτελίνια να βράσουν σε κατσαρόλα, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει / περίπου 5 λεπτά /, προσθέτουμε το σκόρδο και μετα το μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες / μπορεί να αντικατασταθεί με ζαμπόν π.χ, μπορείτε να τα κόψετε όπως θέλετε, καθώς η γεύση να γίνεται αισθητή.

Σε ένα μπολ χτυπάμε 2 κρόκους αυγών. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, λίγο πιπέρι και τη
παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά.

Μόλις είναι έτοιμα τα τορτελινια, τα ριχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον και τα ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι. Προσθέτουμε στο μπολ με τη κρέμα γάλακτος μια κουταλιά
(από κουτάλα σούπας) νερό από τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε. Με αυτό το τρόπο με το ζεστό νερό θα ψηθούν λίγο τα αυγά και η κρέμα.
Προσθέτουμε το μείγμα με τη κρέμα γάλακτος στο τηγάνι με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Σε αυτό το σημείο ξαναβάζουμε το τηγάνι στο μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά από το νερό των μακαρονιών. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2 λεπτά να δέσει! ερβίρουμε με φρεσκομμένο μαϊντανό.

Ελπίζω να σας αρέσει η συνταγή!

Προηγούμενο άρθροΚανταϊφι με καρύδια: η τέλεια επιλογή για κάθε περίσταση
Επόμενο άρθροΑτομικές πίτσες: Το ιδανικό σνακ ή γεύμα για μια γρήγορη και νόστιμη απόλαυση