Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λίγο μεγάλα κομμάτια
750 γρ χταποδι
4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες,
1 σφηνάκι κόκκινο ξύδι,
1/2 κούπα ημίγλυκο κόκκινο κρασί,
1 σούπας πελτές ντομάτας,
1 φλιτζάνι νερό,
6 κοκους μπαχάρι,
1 πρέζα κανέλα,
3 γαρύφαλλα,
αλάτι, πιπέρι
καλοκαιρινό αλμυρό,
3 φύλλα δάφνης,
2 μεγάλες πατάτες
Εκτέλεση
Το έφτιαξα σε μαντεμένιο τηγάνι
Πρώτα βάζετε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί και ανάβετε το φούρνο να προθερμανθεί στους 220’C…
Όταν το τηγάνι είναι έτοιμο προσθέτετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το χταπόδι, τις σκελίδες σκόρδου, λίγο αλατοπίπερο και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 5-7 λεπτά, προσθέτουμε το ξύδι και μετά από ένα λεπτό το κρασί.
Αφήνουμε να ψηθεί 2-3 λεπτά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα (και τις πατάτες), τα ανακατεύουμε λίγο και τα βάζουμε στο φούρνο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 170’C και αφήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Σβήνουμε τον φούρνο και τον αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσει.. Έτοιμο..
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι του Manolis Pastrikos