Συνέχεια της συνταγής Xειροποίητο παγωτό amarena

Ξεκινάμε όπου σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το παγωμένο morfat μαζί με τη μαστίχα Χίου από την έχω τρίψει μαζί με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει η σαντιγί
Επίσης ξέχασα να σας αναφέρω ότι προσθέτω ένα σφηνάκι λικέρ βυσσινο ή ρσερι
Οταν έχει διπλασιαστεί σε όγκο το Μόρφατ προσθέτουμε το επίσης κρύο ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να σφίξει το μείγμα
Στη συνέχεια για ωραιότερη υφή και γεύση προσθέτουμε το γλυκό υποβρύχιο που λέμε με άρωμα βανίλια το οποίο το έχω ζεστάνει ελάχιστα μικροκύματα για να είναι σε υγρή μορφή
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτάκια μέχρι να ενσωματωθεί και εκείνο είμαστε έτοιμοι να μοντάρουμε το παγωτό αμαρένα

Σε ένα ταπεράκι ή σκεύος για την κατάψυξη βάζουμε σε στρώσεις το παγωτό για την Arena. Μην το φοβηθείτε βάλτε γενναιόδωρη ποσότητα από την Arena για ωραιότερη γεύση και άρωμα εγώ έβαλα τρεις στρώσεις παγωτού και αμαρένας
Με ένα ξυλάκι τα ανακατεύω ώστε να πάει παντού η αμαρενα και κατευθείαν στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Το παγωτό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα

1
2
Προηγούμενο άρθροΦλογέρες Μήλου
Επόμενο άρθροΤο πιο ωραίο Σιροπιαστό γλυκάκι