Χαλβάς με ταχίνι και αμύγδαλα
Χαλβάς με ολόκληρα αμύγδαλα και εξαιρετικό ταχίνι ολικής άλεσης για γεύση και υγιεινή διατροφή
Υλικά
1 κιλό ταχίνι,
400 γραμμάρια ζάχαρη,
200 γραμμάρια γλυκόζη,
3 βανίλιες κάψουλες,
100 γραμμάρια νερό,
¼ κουταλάκι του γλυκό ξινό σε σκόνη (κιτρικό οξύ),
αμύγδαλα.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ταχίνι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό και τη βάζουμε στη φωτιά, βράζουμε μέχρι να έχουμε ένα διαφανές σιρόπι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε με μίξερ το σιρόπι σε πολύ δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο ταχίνι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Αφού προσθέσουμε όλο το σιρόπι της κατσαρόλας, προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να έχουμε ένα μίγμα που να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης.
Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμα και αν θέλουμε πρωτού το φορμάρουμε βάζουμε στον πάτο της φόρμας αμύγδαλα και το πιέζουμε για να έχουμε ένα ομοιόμορφο στρώσιμο, ή διακοσμούμε με αμύγδαλα επιφανειακά στο τέλος.
Η Συνταγή είναι του κυρίου Παναγιώτη Δασκαλούδη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Χαλβάς κουταλιού
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια αλεύρι
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κουτ.σούπας κανέλα
Οδηγίες
1. Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι και προσθέτουμε την κανέλα
2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το αλέυρι να πάρει χρώμα (όπως και στο σιμιγδαλένιο χαλβά)
3. Ύστερα προσθέτουμε το σιρόπι και γίνεται για σφιχτή ζύμη
4. Παίρνουμε 1 κουτάλι της σούπας το γεμίζουμε και με την παλάμη μας σχηματίζουμε το σχέδιο του κουταλιού και απο τις δύο μεριές.
Καλή Απόλαυση
Φωτο: Antigoni Diakatou