Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και μανιτάρια

Το χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και μανιτάρια είναι ένα νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή πιάτο που είναι ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα. Το χοιρινό μαγειρεύεται μέχρι να γίνει μαλακό και ζουμερό και η σάλτσα λεμονιού είναι πικάντικη και γευστική. Οι πατάτες και τα μανιτάρια προσθέτουν υφή και γεύση στο πιάτο.

Γεύση:

  • Η σάλτσα λεμονιού ήταν τέλεια ισορροπημένη, με ωραία ξινίλα και δροσερή γεύση.
  • Το χοιρινό ήταν ζουμερό και τρυφερό, και είχε απορροφήσει όλα τα αρώματα από τη σάλτσα και τα μανιτάρια.
  • Οι πατάτες ήταν μαλακές και χυλωμένες, και ταιριαζαν πολύ ωραία με το υπόλοιπο πιάτο.
  • Τα μανιτάρια πρόσθεσαν μια ωραία γήινη γεύση και υφή στο πιάτο.

Υφή:

  • Το χοιρινό ήταν μαγειρεμένο τέλεια, και έλιωνε στο στόμα.
  • Οι πατάτες ήταν μαλακές και χυλωμένες, χωρίς να είναι λάσπη.
  • Τα μανιτάρια είχαν ωραία, σφιχτή υφή.

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1/2 κιλό μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

Οδηγίες:

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το χοιρινό και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίξτε το κρασί στην κατσαρόλα και ξύστε τον πάτο της κατσαρόλας για να ξεκολλήσετε τυχόν κολλημένα κομμάτια.
  4. Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα. Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση.
  5. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε το χοιρινό για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  6. Προσθέστε τις πατάτες και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  7. Σερβίρετε το χοιρινό με τις πατάτες και τα μανιτάρια και σάλτσα από πάνω

Προηγούμενο άρθροΑέρινες μπουκιές: Λουκουμάδες με άρωμα πορτοκαλιού!
Επόμενο άρθροΟνειρικό πρωινό: Τηγανίτες με σταφίδες και άρωμα κανέλας