Κεφτέδες με ρύζι σε λευκή σάλτσα

Υλικά

500 γρ κιμά
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
αλάτι,
μαύρο πιπέρι,
αλμυρό,
1 ασπράδι αυγού,
ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας ρύζι.

1 ψιλοκομμένο καρότο
1 κρεμμύδι
1 κύβο ζωμό λαχανικών.
αλεύρι

1 αυγό
1 κρόκο
1 κουπα γιαούρτι
1 κουπα φρέσκο ​​γάλα

60γρ αγελαδινό βούτυρο
3-4 κ.σ αλεύρι (εγώ έβαλα 4 και έγινε λίγο πηχτό, αν το θέλετε πιο αραιό βάζετε 3).
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το κιμά και προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι, το ασπράδι αυγού, ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ελαφρά βρασμένο ρύζι.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε ένα ψιλοκομμένο καρότο και ένα κρεμμύδι. Προσθέστε το κύβο ζωμό λαχανικών.
Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα τυλίγουμε σε αλεύρι και τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 30-40 λεπτά. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια και κάνουμε πουρέ τον ζωμό.

Χτυπάμε σε ένα μπολ 1 αυγό και 1 κρόκο και προσθέστε το γιαούρτι και το φρέσκο ​​γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το αγελαδινό βούτυρο με 3-4 κ.σ αλεύρι (εγώ έβαλα 4 και έγινε λίγο πηχτό, αν το θέλετε πιο αραιό βάζετε 3).
Προσθέτουμε το ζωμό και σε λεπτή ροή προσθέτουμε τα αυγά με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέστε το χυμό από μισό λεμόνι. Ξαναβάζουμε τα κεφτεδάκια μέσα και τα ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά.
Σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας από πάνω κεφτεδάκια από τη σάλτσα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό, καυτερή πιπεριά, και ντοματίνια. 🤗

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι του Maia Ivanova

Προηγούμενο άρθροΤιραμισού φράουλας χωρίς γλουτένη🍓❤
Επόμενο άρθροΝόστιμο πιάτο με κρέας και μανιτάρια