Σεκερ Παρε

✅ Συστατικά:

✓ 125 γρ βούτυρο
✓1 αυγό
✓ 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
✓2,5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
✓2,5 φλιτζάνια αλεύρι
Ένα σακουλάκι ζάχαρη βανίλιας
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ

Για σιρόπι:
✓2,5 ποτήρια νερό
✓2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
✓1 φέτα λεμόνι
Για γέμιση γλυκού: φουντούκια

✅ Πώς να τα φτιάξω:

Ανακατεύουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη και το σιμιγδάλι
Προσθέστε σταδιακά τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για να γίνει μια μαλακή ζύμη
Κόβουμε τη ζύμη σε 22-24 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια.
Μεταφέρουμε τα κομμάτια από τη ζύμη σε δυο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και βάζουμε 1 αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού πιέζοντας ελάχιστα για να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, ζάχαρη και λεμόνι, βράζουμε το σιρόπι και ψήνουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως τα καυτά σεκέρ παρέ. Αφήνουμε 2-3 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: Gharib Naeim

Προηγούμενο άρθροΣυγκλονιστική Ντοματόπιτα
Επόμενο άρθροΤηγανίτες κουνουπίδι…θα τις λατρέψετε