Ρωσική σαλάτα

Το Πάσχα πλησιάζει και υπάρχουν μερικές σαλάτες που δεν μπορώ να φανταστώ το τραπέζι χωρίς αυτές. Μία από αυτες είναι η ρωσική σαλάτα

Απαραίτητα Υλικά για την κλασική συνταγή:

6-7 μεγάλες πατάτες
3-4 κουταλιες καλαμπόκι βρασμένο έτοιμο
Μπροκολο βρασμενο (προαιρετικά)
1 βάζο σπιτικά τουρσιά ή αγορασμενα
3 αυγά
1 πακετο κατεψυγμένα μπιζέλια και καρότα
500 γραμμάρια μαγιονέζας
200-300g ζαμπόν ή σαλάμι της επιλογής σας

Εκτέλεση

Αποφασίσαμε να την κάνουμε πιο άπαχη, χωρίς τυριά. Αλλά προσθέσαμε περισσότερο καλαμπόκι και μπρόκολο.
Έγινε απίστευτα νόστιμη. Πλύνετε, ξεφλουδίστε και βράστε τις πατάτες μέχρι να είναι έτοιμες. Βράστε τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να είναι έτοιμα. Στραγγίστε το νερό. Όταν κρυώσει, κόψτε τις πατάτες σε μικρούς κύβους, αλάτι για γεύση και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά, επίσης κομμένα σε μικρά κομμάτια, και πάλι με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε.

Κόψτε τα τουρσιά σε μικρούς κύβους και αφήστε το νερό να στραγγίσει για
περίπου 15-20 λεπτά και μετά προσθέστε τα. Το ζαμπόν ή το σαλάμι κόβονται επίσης σε μικρούς κύβους. Όλα τα προϊόντα αναμιγνύονται πολύ καλά, και τέλος προσθέστε τα ψιλοκομένα αυγά και τη μαγιονέζα. Ανακατέψτε μέχρι ένα ομοιογενές μείγμα και
αφήστε σε ένα σκεπαστό δοχείο στο ψυγείο, κατά προτίμηση για τουλάχιστον 12 ώρες.
Τρώμε και απολαμβάνουμε με τις  Πασχαλινες διακοσμήσεις που ισως θέλουμε να κανουμε

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓαρίδες Σαγανάκι….Συνταγή παραδοσιακής Ταβέρνας
Επόμενο άρθροΛαζαράκια…δοκιμάστε αυτήν την αρωματική μικρή συνταγή