Δείτε επίσης: Γρήγορη τούρτα / εύκολη συνταγή, αξίζει να δοκιμάσετε | Κέικ σοκολάτας με γλυκόξινη κρέμα

Τούρτα Σοκολάτας

Υλικά

Κεικ Βάσης 
Αυγά 3
Ζάχαρη-200 γρ
Φυτικό λάδι-50 ml
Γάλα – 50 ml
Κακάο-3 κουταλιές της σούπας
Μπεικιν Παουντερ- 10 γρ
Αλεύρι-0,5 φλιτζάνι 70 γρ
Εμποτισμός:
Κακάο-1 κουταλιά της σούπας
Ζάχαρη-3 κουταλιές της σούπας
Γάλα 160-200 ml
Γλασο:
Κακάο – 4 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη-5 κουταλιές της σούπας
Γάλα-200 ml
Βράστε για 20-30 δευτερόλεπτα
Βούτυρο-50 g
Κρέμα:
Κρέμα γάλακτος – 400 γρ
Ζάχαρη άχνη-3 κουταλιές της σούπας
Κακάο 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά και την ζάχαρη για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και χτυπάμε.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το κακάο, μπεικιν, αλεύρι και χτυπάμε για να πάρουμε το τελικό μείγμα του κέικ βάσης.
Σε ένα ταψί 22χ32εκ στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμάνο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Για τον εμποτισμό.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κακάο , γάλα, και την ζάχαρη το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει.

Αφαιρούμε από το φούρνο το κέικ βάσης αναποδογυρίζουμε στο πάγκο αφαιρούμε την λαδόκολλα και το ξαναβάζουμε μέσα στο ταψί που το ψήσαμε.

Εμποτίζουμε το κέικ βάσης με το ζεστό μείγμα κακάου σε όλη του την επιφάνεια.

Για το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κακάο , ζάχαρη,γάλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατευοντας πρώτα να διαλυθεί η ζάχαρη και το κακάο 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει και το αφήνουμε στην άκρη να
κρυώσει.

Για την κρέμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός να πάρουμε μία σαντιγί.
Την μισή σαντιγί την βάζουμε μέσα σε μία σακούλα χωνί γαρνιρίσματος και στην άλλη μισή ρίχνουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε να ενοποιηθεί με την κρέμα.

Συναρμολόγηση
Απλώνουμε πάνω από το κέικ βάσης την σαντιγί με το κακάο. Από πάνω την λευκή σαντιγί με την βοήθεια του χωνιού.


Τέλος από πάνω περιχύνουμε με το κρύο γλασο σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει. Βγάζουμε και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΤα πιο ζουμερά ρολάκια μελιτζάνας
Επόμενο άρθροΓρήγορα και αφράτα τηγανητά ντόνατς