Υλικά:

300 γρ. καρότα σε φετες
200 ml λαδιού
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρης
10 γρ. ζάχαρης βανίλιας
300 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπεικιν παουντερ
180 ° C 40 λεπτά
μαρμελάδα

Εκτέλεση

Σ ένα μπλεντερ ρίχνουμε τα καρότα, λάδι, αυγά ζάχαρη και βανίλια και χτυπάμε να γίνει το υγρό μείγμα.
Αδειαζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και το μπεικιν και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μεχρι να ενσωματωθεί εντελώς τα ξηρά συστατικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αλείφουμε το κέικ με ζεστή μαρμελάδα μαρμελάδα

Ετοιμοοοοοοοοο

Καλη απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Καρδιτσιώτικη πουτίγκα “κοφτή” με εύκολο τρόπο!
Επόμενο άρθροΑρνάκι ψητό με πατάτες και μπαχαρικά