Αλμυρά κανταΐφια με τυριά👩🍳
Συνταγή Μαρία Καρανικόλα
Υλικά:
1 πακέτο κανταΐφι
300 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα Κρήτης
200 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου
200 γραμμάρια πεκορίνο Αμφιλοχίας..
1/2 πλάκα βούτυρο φρέσκο
1 κουτάλι γλυκού παπρικα
5 φέτες σαλαμι αέρος πικάντικο
Εκτέλεση
Κόβω το σαλάμι σε μικρούς κύβους..
Τρίβω όλα τα τυριά και τα ανακατεύω μαζί τα κομμάτια από το σαλάμι και το μισό κουτάλι γλυκού πάπρικα.
Λιώνω το βούτυρο και ανακατεύω την υπόλοιπη πάπρικα
Ανοίγω καλά το καταΐφι το περνάω με ένα πινέλο φρέσκο βούτυρο που εχω λιώσει και βάζω δύο κουταλιές καλά γεμάτες από την γέμιση
Τυλίγω το καταΐφι και το σφίγγω καθώς το γυρνάω και το κάνω μια μπάλα περίπου όσο χωράει η χούφτα μου σε μέγεθος.
Τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα
Περνάω ξανά με το υπόλοιπο βούτυρο όλες τις μπάλες καταΐφι τις σκεπάζω με μια μεμβράνη και τις αφήνω μια ώρα στο ψυγείο..
Ψήνω στους 180 για 40 – 45 λεπτά, πάντα ανάλογα το φούρνο!
Για την συνοδευτική σάλτσα .
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 κουτάλι γλυκού κέτσαπ
1 κουτάλι γλυκού κονιάκ
1 πρέζα πάπρικα
1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι
Ανακατεύω όλα μαζί και σερβίρω μαζί με κάθε κομμάτι από τα αλμυρά κανταΐφια
Καλή επιτυχία!