Αλμυρή Τούρτα

Advertisement

Συστατικά

300 ml γάλα πλήρες
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
5 αυγά
άλας
12 φέτες του τοστ ή κανονικό ψωμί
350γρ τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες (όσες πάρει)
ρίγανη
Σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε μία κανάτα ή ένα μπολ όπου έχουμε το γάλα προσθέτουμε και τα χτυπημένα αυγά και
ανακατεύουμε καλα.

Σε ένα πυρέξ στρωμένο με χαρτί ψησίματος, στρώνουμε την βάση με μία στρώση ψωμί και το μουσκεύουμε με το υγρό μείγμα γάλακτος- αυγών.


Στρώνουμε από πάνω μία στρώση μοτσαρέλας και απο πάνω φέτες ντομάτας και ξαναβρέχουμε με το υγρό μείγμα και πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι και σκόνη σκόρδου και πάλι τυρί μοτσαρέλα.


Επαναλαμβάνουμε ακριβώς το ίδιο άλλες 2 φορές

Advertisement

και τελειώνουμε με την στρώση ντομάτας υγρό μείγμα, ρίγανη, αλάτι, σκόνη σκόρδου.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο απλώνουμε μια στρώση μοτσαρέλας – ρίγανη και βάζουμε πάλι
στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο με ένα μαχαίρι το χαλαρώνουμε γύρω γύρω και το αναποδογυρίζουμε αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος και το επαναφέρουμε στα ισια του πάνω σε μία πιατέλα

και είναι έτοιμο να σερβίρουμεεεε

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Advertisement

 

Δείτε Επίσης

Advertisement